Az teljesen természetes és elfogadott, hogy a klasszikus, a romantikus, a skandináv vagy épp a vintage lakberendezési stílusért rajongunk. Nincs olyan bútoráruház vagy festék- és tapétabolt, ami ne kínálna számtalan lehetőséget az imént említett irányzatok kedvelőinek.

A cikk a hirdetés után folytatódikUgyanakkor akadnak olyanok is, akik teljesen más hangulatot óhajtanak megteremteni. Az indusztriális stílus nagyon sokaknak bejön, ugyanakkor nem mindenki költözhet be egy régi gyárépületből kialakított lakásba. Ám csüggedésre semmi ok, hiszen még így sincs minden veszve.

A falak tudnak beszélni!

Bár a klasszikus értelemben nem tudnak szavakat formálni, a Wallmaxx Tapéta Webáruház indusztriális tapétáival mégis akár komplett történeteket is el tudnak mesélni.

A régi gyárépületek falai sok mindent láttak: eredményes munkát, verejtéket, sikereket és kudarcokat. Falai történeteket mesélnek, a rajtuk hagyott nyomok árulkodnak arról, mennyi minden történt a falai között.

Sokan szeretik ezeket a saját otthonukban viszontlátni, és mindent megtesznek azért, hogy ezek a használatból eredő nyomok, a gyári hangulat ugyanúgy megteremtődjön. Persze az otthonosság érzete sem marad el, hiszen a színválasztás, a bútorok és a dekorelemek összessége igazán pazar világot tud teremteni még egy klasszikus panellakásban is.

De nézzük, hogy a fent említett tapétákat árusító webáruház Factory kollekciója mit is tud nyújtani azok számára, akik loftokat idéző lakásban szeretnének élni.

Mitől lesz egy fal indusztriális?

Ha az ipari létesítményekre, gyárakra gondolunk, akkor mindenkinek kapásból beugranak különböző képek. Ám igazi kihívást jelent az, hogy mindezt valóban meg is alkossuk a saját birodalmunkban.

Szerencsére a Wallmaxx Tapéta Webáruház által forgalmazott Factory kollekciót alkotó designerek és grafikusok igazán csodás eszközt adnak az otthonteremtők kezébe. Mutatjuk is, hogy miből gazdálkodhatunk:

  • Az erózió központi eleme ennek a stílusnak, így a rozsdás felületet imitáló tapéták igazán közkedveltek.
  • A tégla mint falfelület szintén nagyon meghatározó elem, ugyanakkor sok otthonban kivitelezhetetlen, hogy tégláig legyen lecsupaszítva a fal. Ilyenkor jön jól egy téglát mintázó tapéta – akár halszálkás mintázatban is.
  • A fémlemez és a beton szintén fenséges hangulatot teremt – természetesen ezt is meg tudod oldani egy-egy jól kiválasztott tapétával.

Amint látod, a fantáziádnak semmi sem szab határt, sőt a fent említett kollekció segít neki szárnyalni!

A minimalizmus varázsa

Ezekhez a falakhoz már nem is kell sok minden ahhoz, hogy teljes legyen. Az ipari stílus egyik jegye a minimalizmus, vagyis ha a falakat ilyen mesés tapétákkal vonod be, már csak egy-két bútordarab kell, és kész is a saját loftod!

Még a színekkel is bőven fogsz tudni játszani, hiszen a fent említett tapétakollekció széles színválasztékával erre is nagy teret ad. Ne feledd, a kisebb tereket inkább világosítsd, a nagyobbakba bátran mehetnek sötétebb tónusok is, hiszen a tág terek több mindent elbírnak!

KategóriákINFÓ