Az okosredőnyök a legmodernebb otthoni automatizálási megoldások egyikeként egyre népszerűbbé váltak az utóbbi években. Az okosredőnyök olyan árnyékolók, amelyek képesek a távvezérlésre, és integrálhatók az otthonautomatizálási rendszerekbe.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Otthonok & Megoldások magazin tippjei alapján az okosredőnyök számos előnnyel rendelkeznek hagyományos társaikhoz képest. Először is ezek a redőnyök távvezérléssel működtethetőek, így kényelmesen tudjuk őket felhúzni vagy leengedni az okostelefonunk vagy táblagépünk segítségével. 

Másodszor, az okosredőnyök önállóan is képesek az időjárási viszonyok alapján működni. Például beállíthatjuk, hogy ha napfényes idő van, akkor automatikusan nyíljanak fel reggel, és ha sötét van, akkor csukódjanak le este, így nem kell kézzel fel-le húzni őket naponta. 

Harmadszor, ezek a rendszerek lehetővé teszik az otthonunk biztonságának növelését is. Ha távol vagyunk, és beállítjuk, hogy az okosredőnyök mozogjanak bizonyos időközönként, akkor azokat látva úgy tűnhet a betörők számára, hogy otthon vagyunk, így csökkentve az otthonunk ellen elkövetendő betörések kockázatát.

Az okosredőnyök telepítése

Az okosredőnyök többféle módon is telepíthetők. Lehetőség van a légmozgás-érzékelők vagy a fényérzékelők használatára is az automatikus működés érdekében. Emellett az okosredőnyök integrálhatók például a Google Home vagy az Amazon Echo okosasszisztensekkel is, így még kényelmesebbé tehetjük a használatukat. Segítségükkel távolról bármikor befolyásolhatjuk a redőnyök mozgását.

Bár az okosredőnyök ára valamivel magasabb lehet, mint hagyományos társaiké, a hosszú távú megtakarítás és az otthonunk kényelmének növelése miatt érdemes lehet megfontolni a befektetést.

Az okosredőnyök működését különböző módokon lehet beállítani. A legtöbb okosredőny rendelkezik egy vezérlő panellel, amellyel manuálisan is tudjuk őket működtetni, de sok esetben elérhető valamilyen okostelefonos alkalmazás is, amellyel távolról is módosíthatjuk a beállításokat. 

Fenntarthatóság okosredőnyökkel

Az okosredőnyök nemcsak az otthonunk kényelmét növelik, de a fenntarthatóság területén is előnyösek lehetnek. Ha úgy állítjuk be őket, hogy az időjárás függvényében mozogjanak, akkor képesek lehetünk csökkenteni például nyáron a légkondicionáló használatát, és ezzel a villamosenergia-fogyasztást is.

Összességében, az okosredőnyök egy kényelmes, korszerű és fenntartható megoldást kínálnak az otthonunk automatizálása terén. Bár az áruk valamivel magasabb lehet, mint a hagyományos redőnyöké, a hosszú távú megtakarítás és a kényelmi előnyök miatt érdemes megfontolni a befektetést. Ha tetszettek a tippek, olvass el bátran néhány további hasznos cikket az Otthonok & Megoldások magazin oldalán. 

KategóriákINFÓ