Soha című, mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért kapta a díjat.

Soha című, mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért kapta a díjat.

A cikk a hirdetés után folytatódik



„Százados Ábel Cannes-ban, a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen Soha című mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért ma megkapta a Most Promising Young Filmmaker azaz a Legígéretesebb Fiatal Filmes díjat. Az elismerést a nemzetközi zsűri nevében Professor Karl Bardosh adta át az American Pavilion-ban” – adta hírül Facebook-oldalán Ábel édesanyja, Százados Éva.

Ábel egy családi összejövetelen kezdte el próbálgatni az effekteket a telefonján, az öccsét filmezte, ebből állt össze végül egy rövidfilm az öngyilkosságról.

A fekete-fehér alkotást a 72. cannes-i fesztivállal párhuzamosan futó Global Short Film Awards döntőjébe *hívták meg a Magyar Telefonfilmes Fesztivál 10 legjobb alkotásának egyikeként jutott be .

Százados Ábel 13 éves, a pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola hetedikes diákja.

*Frissítés:

Korábban pontatlanul írtuk a cikkben, hogy a filmet meghívták a Global Shortfilm Awards döntőjébe. Ábel jelentkezett a Magyar Telefonfilmes Fesztiválra, ahol bekerült a nemzetközi zsűri által kiválasztott, legjobb 10 alkotás közé. Ezek továbbjutottak a Cannes-i Global Shortfilm Award mobiltelefonos szekciójának nemzetközi döntőjébe, ennek keretében kapta meg a megtisztelő díjat is most.

KategóriákJAZZ