Páva Zsolt nem indul újra a polgármesteri címért Pécsett. Ő maga ajánlotta ugyanis a Fidesz pécsi szervezetének Vári Attilát pécsi polgármesterjelöltnek.

Páva Zsolt nem indul újra a polgármesteri címért Pécsett, ha az lesz, ami szerda este történt. Ő ugyanis a Fidesz pécsi szervezetének az őszi polgármesterjelöltjéről is döntő ülésén nem is volt jelölt, hanem ő maga ajánlott maga helyett valakit: Vári Attilát.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Amint azt előre megírta a Szabad Pécs szerda este döntöttek a pécsi fideszesek arról, hogy ki legyen a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje ősszel. És csak egyetlen jelölt maradt: Vári Attila. Sőt, Páva Zsolt maga ajánlotta jelöltnek a volt vízilabdázót, aki a PSN Zrt. vezérigazatói állásába érkezett Pécsre azt követően, hogy a Fidesz 2009-ben gyakorlatilag átvette a város irányítását.

Frissítés 21.00h: A hírt nyilvánvalóan nem hivatalos forrásból szereztük meg, de biztos forrásból, ezért is tettük ki. A nem hivatalos értesülésünket azonban erősíti, hogy az OK Pécs is megírta ugyanezt, vagyis azt, hogy Vári Attilát javasolta maga helyett Páva Zsolt szerda este.

A végső és hivatalos döntés július 10-én lehet meg, Budapesten, de amennyire tudjuk Vári Attila indulását nem csak Pécsett, vagy nem Pécsett akarták igazán, hanem Budapesten ezt már lényegében jóváhagyták Kubatov Gáborék.

Mellár Tamás pedig szerda este az ATV-ben bejelentette, hogy Péterffy Attila lesz az ötpárti pécsi összefogás, sőt a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje is, ha nem lesz más jelölt (és nem lesz más jelölt).

Ha nem is az én jelöltem, de a Mindenki Pécsért jelöltje lesz, neki meg kell haladnia saját magát – mondta arra a kérdésre, hogy korábban ő nem támogatta Péterffy indulását.

Politikai szüzek közül választhat új polgármestert Pécs?

Folyamatos fejtörés és ?matekozás? keserítette meg a háttérben forrásaink szerint a pécsi Fidesz irányítóinak az életét a párt új pécsi polgármester-jelöltjének kiválasztása miatt. Állítólag számta…

A Szabad Pécs írt arról először, tavaly októberben, hogy a Fidesznél felmerült Vári Attila indítása, és hogy van Pécsnek egy független polgármesterjelöltje is, Péterffy Attila, a Pécsi Hőerőmű volt vezérigazgatója

FRISSÍTÉS 22.22h – Közleményt adott ki a pécsi Fidesz: hivatalos, hogy Vári Attila a jelölt

A Fidesz pécsi elnökségnek közleménye:

?Több fontos kérdésről is döntött a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.

Többek között a következő két esztendő elnökségéről és az ősszel esedékes önkormányzati választásokon indítandó polgármester-jelölt személyéről is döntést hozott a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.

A Fidesz Pécsi Csoportja a tisztújító közgyűlésen titkos szavazással, a szavazatok 88 százalékával Dr. Hoppál Péternek szavazott bizalmat újabb két esztendőre az elnöki poszton. Két alelnöki megbízatást nyert a szintén titkos szavazáson erősorrend szerint dr. Őri László, Guzsvány Attila, dr. Páva Zsolt és Kövesi Mária.

A gyűlés egyben az őszi helyhatósági választásokat megelőző polgármesterjelölő rendezvény is volt.

Dr. Páva Zsolt, aki több mint tíz éve vezeti megszakítás nélkül a várost, s akit összesen négyszer választottak polgármesterré a pécsiek, a gyűlésen bejelentette: nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választásokon.

Dr. Páva Zsolt Vári Attilát, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót ajánlotta polgármester-jelöltnek a csoport számára.

A jelölést megerősítette az újonnan megválasztott elnökség a leköszönő elnökséggel egyetértve, ezt követően a csoport 80 százalékos támogatással döntött, hogy polgármester-jelöltnek ajánlja Vári Attilát a Fidesz országos testületei felé.

Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, azt elfogadta.

A Fidesz polgármester jelölési eljárásának megfelelően a Pécsi Csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, amennyiben azt a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja; a jóváhagyó döntést június végéig hozza meg a testület.?

(Kiemelés: Szabad Pécs)

Választás2019: Pécs, a remény és a reménytelenség városa ? I. rész, Fidesz

Pécs ismét a remény városává vált, csak most nem Orbán Viktorék, hanem az ellenzék és a Fidesz távozását kívánók számára. Választás2019 ? I. rész (Fidesz).

KategóriákMETÁL