Továbbra sincs halálos áldozata Magyarországon az új koronavírusnak az itthon regisztrált esetek közül. Egyvalaki meggyógyult, ma azonban hat új beteget jelentettek be. Megírjuk lejjebb azt is, milyen pletykék vannak és ahhoz képest mi is az igazság, illetve a naprakész hivatalos adat.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Tegnap este még csak 19 fő volt, ma délelőttre azonban már 25 főre nőtt a magyarországi regisztrált esetek száma. Mindemellett a mintavételek száma is meghaladta mostanra az ezret, és két fontos adat is van még: nincs egyelőre halálos áldozat, viszont már nyilván tartanak egy főt, aki meggyógyult.

Ugyanakkor az első két, hazai regisztrációjú megbetegedés bejelentése óta most volt először, hogy háromnál több új esetet jelentettek be egyetlen nap alatt: ma reggel már hat új esetről beszélnek. Sőt, egyelőre azt sem közölték még, hogy az új eseteket területileg hol mutatták ki az országban.

A Szabad Pécs megkereste az Operatív Törzsöt, hogy megtudjuk, van-e baranyai koronavírusos. Azt nem hivatalos, de biztos forrásból tudjuk, hogy megnőtt az elmúlt egy-két napban a Pécsett megfigyelt és mintavételre elküldött személyek száma. Amint kapunk válaszokat, frissítjük cikkünket, vagy új írással jelentkezünk.

Számos pletyka kering, de ezeknek nincs alapjuk

Ugyanakkor számos pletyka kering és keringett az elmúlt napokban, sőt igazából már az elmúlt kb. másfél hétben Pécsett, egyrészt arról, hogy van már fertőzött személy, illetve, hogy mikre lehet készülni, ilyen híresztelés volt például az, hogy le fogják zárni a megyehatárokat. Ilyen és ezekhez hasonló, légből kapott, de mindenesetre meg nem megerősített, vagy kifejezetten cáfolt hírekről eddig sem számoltunk be. Ugyanakkor természetesen igyekeztünk és igyekszünk is az információkat ellenőrizni.

A Szabad Pécshez is számos olyan híresztelés eljutott arról, hogy már van a városban „koronavírusos” személy (sőt négy van, nyolc van, sőt NEGYVEN, van külföldi, magyar, izraeli, iráni, pakisztáni, sőt egészségügyi dolgozó ist is regisztráltak már stb.) csak egyelőre „titkolják” és/vagy nem merik bejelenteni, és éppen az adott pletykától függően az is változott, hogy ezeket az eltitkolt eseteket hol bujtatják, melyik kórház melyik osztályán és melyik emeletén.

Egyelőre azonban azt tudjuk mondani, hogy nincs, sőt azt is, hogy biztosan nincs koronavírusos személy, sem Pécsett, sem Baranyában. Illetve, hogy ezt eddig kérdéseinkre minden egyes alkalommal kifejezetten cáfolta a kirendelt hatóság. Persze, az még kérdéses, hogy a ma bejelentett hat új eset mögött kik a személyek, hová valósiak és hogyan derült ki róluk, hogy betegek lehetnek.

KategóriákMETÁL