Páva Zsolt nem indul újra a polgármesteri címért Pécsett, ha az lesz, ami szerda este történt. Ő ugyanis a Fidesz pécsi szervezetének az őszi polgármesterjelöltjéről is döntő ülésén nem is volt jelölt, hanem ő maga ajánlott maga helyett valakit: Vári Attilát.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmint azt előre megírta a Szabad Pécs szerda este döntöttek a pécsi fideszesek arról, hogy ki legyen a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje ősszel. És csak egyetlen jelölt maradt: Vári Attila. Sőt, Páva Zsolt maga ajánlotta jelöltnek a volt vízilabdázót, aki a PSN Zrt. vezérigazatói állásába érkezett Pécsre azt követően, hogy a Fidesz 2009-ben gyakorlatilag átvette a város irányítását.

Frissítés 21.00h: A hírt nyilvánvalóan nem hivatalos forrásból szereztük meg, de biztos forrásból, ezért is tettük ki. A nem hivatalos értesülésünket azonban erősíti, hogy az OK Pécs is megírta ugyanezt, vagyis azt, hogy Vári Attilát javasolta maga helyett Páva Zsolt szerda este.

A végső és hivatalos döntés július 10-én lehet meg, Budapesten, de amennyire tudjuk Vári Attila indulását nem csak Pécsett, vagy nem Pécsett akarták igazán, hanem Budapesten ezt már lényegében jóváhagyták Kubatov Gáborék.

Páva Zsolt: “megtettem, amit vállaltam”

Mellár Tamás pedig szerda este az ATV-ben bejelentette, hogy Péterffy Attila lesz az ötpárti pécsi összefogás, sőt a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje is, ha nem lesz más jelölt (és nem lesz más jelölt).

Ha nem is az én jelöltem, de a Mindenki Pécsért jelöltje lesz, neki meg kell haladnia saját magát – mondta arra a kérdésre, hogy korábban ő nem támogatta Péterffy indulását.

Politikai szüzek közül választhat új polgármestert Pécs?
A Szabad Pécs írt arról először, tavaly októberben, hogy a Fidesznél felmerült Vári Attila indítása, és hogy van Pécsnek egy független polgármesterjelöltje is, Péterffy Attila, a Pécsi Hőerőmű volt vezérigazgatója

FRISSÍTÉS 22.22h – Közleményt adott ki a pécsi Fidesz: hivatalos, hogy Vári Attila a jelölt

A Fidesz pécsi elnökségnek közleménye:

?Több fontos kérdésről is döntött a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.

Többek között a következő két esztendő elnökségéről és az ősszel esedékes önkormányzati választásokon indítandó polgármester-jelölt személyéről is döntést hozott a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.

A Fidesz Pécsi Csoportja a tisztújító közgyűlésen titkos szavazással, a szavazatok 88 százalékával Dr. Hoppál Péternek szavazott bizalmat újabb két esztendőre az elnöki poszton. Két alelnöki megbízatást nyert a szintén titkos szavazáson erősorrend szerint dr. Őri László, Guzsvány Attila, dr. Páva Zsolt és Kövesi Mária.

A gyűlés egyben az őszi helyhatósági választásokat megelőző polgármesterjelölő rendezvény is volt.

Dr. Páva Zsolt, aki több mint tíz éve vezeti megszakítás nélkül a várost, s akit összesen négyszer választottak polgármesterré a pécsiek, a gyűlésen bejelentette: nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választásokon.

Dr. Páva Zsolt Vári Attilát, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót ajánlotta polgármester-jelöltnek a csoport számára.

A jelölést megerősítette az újonnan megválasztott elnökség a leköszönő elnökséggel egyetértve, ezt követően a csoport 80 százalékos támogatással döntött, hogy polgármester-jelöltnek ajánlja Vári Attilát a Fidesz országos testületei felé.

Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, azt elfogadta.

A Fidesz polgármester jelölési eljárásának megfelelően a Pécsi Csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, amennyiben azt a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja; a jóváhagyó döntést június végéig hozza meg a testület.?

(Kiemelés: Szabad Pécs)

Választás2019: Pécs, a remény és a reménytelenség városa ? I. rész, Fidesz
KategóriákMETÁL