PÉCS – A vártnál is többen, mintegy százhúsz-százötvenen voltak kíváncsiak a Momentumra Pécsett.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz olimpiai népszavazási kezdeményezésükkel ismertté vált, a napokban párttá alakult Momentum Mozgalom 45 napos országjáráson van, amely során eljutnak minden megyébe, hasonló fórumokra, Pécs után azonban már csupán három másik helyszín maradt. A Momentum tudomásunk szerint több más pécsi rendezvényhelyszínre, vagy olyan vendéglátóhelyre is megpróbált bejelentkezni, amely alkalmas lehetett volna akár a fórum megtartására, ám úgy tudjuk, senki nem merte őket fogadni. Végül a VOKE Vasutas Művelődési Házat bérelhették ki, piaci áron.

A rendezvény kezdete előtt nem sokkal megjelent a Vasutas Művelődési Ház előtt a pécsi Fidelitas néhány tagja is, akik a korábbiakkal ellentétben, nem tiltakoztak hangosan a Momentum ellen, és bejutni sem próbáltak a kulturális központba (igaz, nem is volt már hely bent), hanem némán álltak, s megelégedtek azzal, hogy kihúztak egy transzparenst. Azzal viszont természetesen már ők is Mécs János (Mécs Imre fia, a Momentum egyik tagja) pamfletje ellen tiltakoztak, mondván megsértette a vidékieket.

A Szabad Pécs újságírói az elmúlt több mint tíz évben számos hasonló pártrendezvényen és fórumon jártak, és abban mindegyik hasonlított, hogy egy vagy több szónok tartotta szóval az egyre álmosabb közönséget a lassan totális unalomba fulladó fejtágításon. Itt viszont egy nagyon gyors és lényegretörő bemutatkozás után, azonnal kérdezhettek a jelenlévők, és kérdeztek is. Azt követően pedig a Momentum-fórumoknak megfelelő rend szerint létrehozták a bizalom köreit, ahol a párt egy-egy tagja egy vagy több adott témában beszélgetett a helyiekkel.

Az itt élők mindennapjaira voltak kíváncsiak, arra, hogy az egyes témákról mit gondolnak. Látható, hogy ez működik, az emberek nem ?Mészároslőrincezni? kezdtek, pedig nyilvánvalóan olyanok érkeztek ide többségben, akik nincsenek megelégedve a mostani kormánnyal. Politkai lózungok helyett valódi problémákat vetettek fel, láthatóan őszintén. A Momentum ellenfeleinek viszont legalább ilyen rossz hír lehet, hogy a társaság elképesztően vegyes volt, középiskolásoktól a nyugdíjasokig, a középosztályhoz tartozóktól a nehezebb körülmények közt élőkig.

KategóriákMETÁL