OLVASÓI LEVÉL – “Amikor egy pillanat alatt látják a földkerekség minden pontján, hogy az ország miniszterelnöke zsebre dugott kézzel beszélget prominens személyekkel, bizony szégyen fog el.”

A cikk a hirdetés után folytatódikMi ebben az országban magyarok vagyunk, még akkor is, ha nagyon sok etnikum alkotja. Ki-ki vérmérséklete szerint büszke erre, vagy netán restelli. Én azok közé tartozom, aki szeret magyar lenni, és emelt fővel tekintek a sok világhírű magyar felejthetetlen tetteire. Nem vállalkozom arra, hogy felsoroljam, kik azon személyek, akik öregbítik hazánk jó hírét. Nagyon sokan vannak! De mi kis porszemek, kik e hazában élünk, ma is arra vágyunk, hogy akik vezetik ezt az országot és képviselnek bennünket a világban, a hitelességet vigyék magukkal, bármerre is járnak.

Vannak udvariassági követelmények, szabályok, amelyek betartása megőrzi a tiszteletet irányunkban, vagy épp rontanak azon – ha nem, tartjuk be. Amikor egy pillanat alatt látják a földkerekség minden pontján, hogy az ország miniszterelnöke zsebre dugott kézzel beszélget prominens személyekkel, bizony szégyen fog el. Mert azt is nehezen viselem, amikor pökhendi, kioktató hangon beszél a saját népéről, s valótlanságot állít rólunk. Mindig harcol valaki ellen, legyen az az ?elmúltnyolcév?, Gyurcsány vagy Soros, mindig van céltábla. Egy igaz önkritikus mondatot soha sem hallani tőle. A határokon belül mi nagyon jól érezzük, hogy milyen aljas módon egy oldalra billen a mérleg, amikor azon réteget minősítik, akiknek fáj a megkülönböztetés. Más a véleményük azoknak, akik nem a saját bőrükön tapasztalják, mit is jelent a valóságban a lopás a rablás a harácsolás, az eszement pénzszórás – büntetlenül. Lerágott csont az egészségügy, az oktatás, a szegénység helyzete – de össze kell hasonlítani a mai kormány rongyrázásával.

Egy zsebre dugott kéz, egy arcjáték sok mindenre választ ad. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy mikor, kit tisztelhetünk testvérként, kiket és mikor kell ellenségnek tekintenünk, akkor választ kapunk a mai honi állapotokra.

Nagy Ferenc, Orfű

KategóriákPOP