PÉCSElső alkalommal rendezték meg a PTE Hangja versenyt Pécsett. A győztes a pécsi orvoskar hallgatója, a madagaszkári Mino Rabenjafimanantsoa lett. 

A cikk a hirdetés után folytatódikFrissítés – 2017.04.28. 

A beszámolók szerint telt ház volt a döntőn. A produkciókat egy háromtagú szakmai zsűri értékelte: Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja és Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockegyüttes alapítója, zenész, gitáros és szövegíró, a Zenélő Egyetem projekt megvalósítója.

Bár minden előadás színvonalas volt, a PTE Hangja végül a pécsi orvoskar hallgatója, a madagaszkári Mino Rabenjafimanantsoa lett. Mino az oklevél átvétele után elmondta, remekül érzi Pécsett magát, és örül annak, hogy a külföldi hallgatók számára is lehetséges, hogy ilyen rendezvényeken szerepelhessenek. A második helyen Iveszics Inez, a Közgazdaságtudományi Kar hallgatója végzett, míg a harmadik Török Nóra, a Természettudományi Kar hallgatója lett.

 A PTE legjobb hangjai lehetőséget kapnak arra, hogy nyáron az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) is fellépjenek, a mostaninál is nagyobb közönség előtt.

 

Korábban írtuk

Ma eldől, ki lesz a PTE hangja.

Idén először rendezi meg a PTE Hangja elnevezésű tehetségkutatóját a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgató Önkormányzata. A Pécsi Egyetemi Napok részeként, annak nulladik napján, vagyis ma 19 órakor kezdődik a döntő, ahol kiderül, ki nyerheti el a címet. A versenyre egyébként 48 versenyző jelentkezett, a döntőbe 12-n jutottak be, akik közül négyen külföldi hallgatók. 

A rendezvény helyszíne: Zsolnay Negyed, E78-as terem (Zsolnay Vilmos u. 37.).

A tervezett menetrend:

18:00 – Kapunyitás
19:00 – Megnyitó
19:20 – PTE Hangja Tehetségkutató
21:00 – Eredményhirdetés

Az ingyenes rendezvény FB eseményének linkjéért kattints IDE, ha pedig kíváncsi vagy a versenyzőkre, IDE.  

 

 

KategóriákPOP