Nagy nap a mai. Egy hazánkfiát diszpolgárrá választottak egy külföldi országban. Nem is akárkit, nem is akármilyen országban és városban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Miniszterelnök Úr Kedvenc Napilapja írta meg a nagy hírt, hogy a Miniszterelnök Úr Gyerekkori Pajtását nagy megtiszteltetés érte.

Mint kiderült ugyanis, Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet. A Miniszterelnök Úr Kedvenc Napilapja azt is megjegyzi, hogy Eszék Szlavóniában található, és hogy egy Dráva-parti településről van szó. Azt nem jegyezték meg, mi megtesszük: Pécs testvérvárosában kapta az elismerést A Gyerekkori Pajtás – ha esetleg lenne olyan, aki ezt nem tudja – a horvát első osztályban szereplő, eszéki futballcsapat, az NK Osijek tulajdonosa volt az elmúlt években. Igaz, a nyáron, legalábbis papíron eladta a részesedését, de egy olyan magántőkealap lett az új tulajdonos, amelyet Mészáros-közelinek tartanak. Az adás-vétel oka az, hogy máskülönben a Puskás Akadémia nem tudna indulni az Európa Ligában.

Visszatérve a friss kitüntető címre, arra, hogy Eszék díszpolgárává fogadta Mészáros Lőrincet: a cím odaítélésének rövid indoklásáról is szó van a már idézett “a kedvenc napilap”-cikkben: a magyar milliárdos Eszék fejlődésében nyújtott egyedülálló hozzájárulásáért kapta a díszpolgári oklevelet.

“A kedvenc napilap” szerkesztőségével a hírt a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága közölte. A díszpolgári címet tanúsító oklevelet Boris Pilizota, Eszék alpolgármestere nyújtotta át “a nagyvállalkozónak”, írják.

Az Eszék díszpolgára elismerést azon személyek kaphatják, akik elévülhetetlen érdemeket szereznek Eszék és polgárainak fejlődésében.

És egy újabb fontosabb rész a cikkben: Mészáros Lőrincet a város képviselőtestülete pártállástól függetlenül, egyhangúan választotta meg díszpolgárrá.

KategóriákPOP