PÉCS ? Hétfőtől szombatig majdnem bármit csinálhatunk a kertben Pécsett, csak vasárnapokon kell kerülni a fűnyírást, locsolni addig is bármikor lehet. Ami azért i jó, mert Pécsett a szezonban olcsóbban locsolhatunk.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

A legtöbb pécsi, még a panelekben élők is tudják, hogy Pécsett vasárnap tilos füvet nyírni. Meg például /elvileg/ tilos aznap elővenni a Hiltit, pláne nem lehet egy komplett könyvtárnak való polcrendszert felfúrni vele.

A gyep és a kert azonban még nincsen betiltva, sőt hétfőtől szombatig majdnem bármit lehet a kertben, locsolni pedig vasárnap is lehet bőszen. A társaság csütörtöki sajtóközleményéből kiderült, hogy a Tettye Forrásháznak hála Pécs ebben is erősödik, olcsóbb lehet ugyanis a kerti locsolás. Ezt külön kell kérni, de április 15-ig még lehet kérelmezni az időszakos kedvezményt.

Hol? Hogyan?
Űrlapot kitöltve. A társaság ügyfélszolgálati irodájában, vagy a weboldalról letöltött és kitöltött nyomtatvány beküldésével.

Választani is lehet

A Tettye kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat. A két kedvezmény közül szabadon lehet választani, egyszerre azonban csak az egyikkel élhetünk. 

EGY
A házi kerttel rendelkező fogyasztók május elsejétől szeptember végéig érvényes 10 százalékos locsolási kedvezményt igényelhetnek; az adott időszakban a felhasznált vízmennyiség tizedét nem kell megfizetni a csatornadíjszámlában. l) április 15-ig igényelhetik azok, akik kétezer négyzetméternél kisebb alapterületű házi kerttel rendelkeznek és nincsen saját kútjuk. 

KETTŐ
Vagy egész évben spórolhatunk locsolómérővel: külön mellékvízmérő felszerelésével is mérhetjük a locsolásra használt vízmennyiséget, így a locsolási célú csapok vízfelhasználása után csupán a vízdíjat kell megfizetni, a csatornadíjat nem. A kézzel fogható megtakarításon túl a megoldás további haszna, hogy pontosan mérhető, könnyen ellenőrizhető, mikor mennyit locsoltunk, ami elősegítheti a környezettudatosabb kertöntözést.

A kedvezmény műszaki feltétele a házi ivóvízhálózat kerti vezetékére, vagy kifolyójára szerelt hiteles mellékvízmérő; az itt vételezett víz csak locsolási célra használható fel és nem vezethető a csatornahálózatba! 

Persze fekete leves itt is van, jöjjön: a mérőhely kialakításával, a vízmérő beszerelésével és fenntartásával kapcsolatos költségek a fogyasztót terhelik. Mondjuk, ez amúgy jogos. A megtakarítható összeg, illetve és a beruházás megtérülésének ideje – írja a Tettye – nagyban függ a kert méretétől, jellegétől és persze attól is, milyen forró lesz a nyár.

Mérőállás, e-mailben is

Nem viccel a Tettye Forrásház, április 1-től (mármint 2017. április 1-jétől) ?a folyamatos rendszerfejlesztések sorában bevezetett új kényelmi szolgáltatással? a cég immáron elektronikus úton is, automatikus rendszerüzenetekben is tájékoztatást ad a felhasználóknak a leolvasással, illetve a szolgáltatás-ellenőrzéssel kapcsolatos hasznos információkról. Azon ügyfelek, akik megadják e-mail címüket a társaságnak, a leolvasást követően automatikus üzenetet kapnak a szakember által rögzített vízmérő-állásról és a soron következő leolvasás időpontjáról. Ugyancsak ily módon tájékoztatnak a leolvasás elmaradása esetén, és így értesítik az érintetteket arról is, ha a szakember valamilyen problémát talált a vízmérőnél.

KategóriákPOP