Nem sokan fogják túlszárnyalni szerencse dolgában a New Yorkban élő, 68 éves Jimmie Smith-t lottónyertest. Habár Siklóson is örülhetett valaki.

A cikk a hirdetés után folytatódikVisszatérve Smith-re – akinek a történetét az Index írta meg itthon ?, róla elmondható, hogy csak olyan lottónyertes, akinek csak két napon múlt a szerencséje.

Úgy nyert ugyanis 24,1 millió dollárt (6,2 milliárd forintot), hogy a nyertes, 24 millió dolláros szelvényt két nappal a lejárat előtt találta meg, a CNN híradásából.

A férfi egy lottótársaság reklámját nézte, amiben azt tanácsolták, hogy mindenki nézze meg a régi lottóit, az előző évben ugyanis volt egy telitalálos szelvény, de nem került elő a nyertes. Azonnal  megnézte, nem az ő egyik szelvénye nyert-e, s kiderült, ő vehette fel a nyereményt. Amit azonban nem egysszerre, hanem 26 év alatt szeretne felvenni.

Siklóson elvitték a főnyereményt

Nem csak ez a különbség az amerikai és a hazai szerencsejéték között, hiszen itt nem tudunk ilyen részetekben felveendő lehetőségről (ettől még létezhet,természetesen), és annak sincs kultúrája, hogy idehaza egy lottónyertes kiálljon a világ elé, de nyilvánvalóan a megnyerhető összeg is változik. Ugyanakkor sokan cserélnének most egy Siklóson vagy környékén élő szerencsefiával is. Ő ugyanis a Szabad Pécs értesülése szerint a héten 1000 forintért vett magának egy kaparós sorsjegyet a siklósi lottózóban, majd amikor lekaparta, derült ki, hogy 50 millió forintot nyert a sorsjeggyel.

KategóriákPOP