Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy komlói férfi ellen a Baranya Megyei Főügyészség. A férfi egy barátját egy közös italozás alkalmával leszúrta.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Baranya Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a két férfi baráti viszonyban volt, 2017 májusában ezért is italoztak együtt a későbbi sértett komlói lakásában.Estére mindketten erősen ittas állapotba kerültek, ami miatt összevitatkoztak. Egymásnak estek, majd kölcsönösen ütlegelték egymást. 

Egy idő után a sértett abbahagyta a verekedést, és egy újabb fröccsöt töltött magának. Ekkor azonban a vádlott egy kést vett magához, majd ?megdöglesz te szemét? felkiáltással a barátját hátba szúrta. A vádlott a kést a sértett hátából kihúzta, majd az italozást tovább folytatta. A mentőket és a rendőrséget egyik ismerősük hívta ki. 

A szúrás miatt a sértett életveszélyes sérülést szenvedett, az életét csak a szakszerű, időben érkező orvosi beavatkozás mentette meg.  A férfi cselekménye az emberölés bűntett kísérletének a megállapítására alkalmas, amelynek büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.

KategóriákPOP