PÉCS-KAPOSVÁR Nagyszabású négyszínfestésre készültek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái szombaton Kaposváron. Tudják, ez az a város, ahol május elsejétől ez a tevékenység egy helyi rendelet értelmében büntetendő. Bár végül csak három csoport fogott utcaszépítésbe kora délután, perceken belül megjelentek a rendőrök, és igazoltatták a résztvevőket. Aztán feljelentést is tettek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az MKKP Baranya megyei csoportjának néhány tagja is csatlakozott ahhoz az akcióhoz, amelynek keretében a Kétfarkúak járdarepedéseket festenek színesre. Az országosan meghirdetett programra azért került most sor Kaposváron, mert a város képviselő-testülete a héten elfogadta azt a helyi rendeletmódosítást, amely szerint május elsejétől tilos lesz járdákat és utakat is lefesteni, vagy rajzokat készíteni rá. Kivéve, ha azok vízzel lemoshatók.

A három csapat egymástól függetlenül, különböző helyszíneken fogott ecsetet – de nem sokáig. Szinte perceken belül megérkeztek ugyanis a rendőrök, és felszólították az aktivistákat a festés felfüggesztésére. Ezután mindenkit igazoltattak, majd azok ellen, akiket éppen rajtakaptak, rongálás miatt tettek feljelentést. Úgy tudjuk, a négy főből egy biztosan pécsi volt, de kaposvári és budapesti aktivisták is érintettek.

 

A rendőri intézkedés után mindenki szabadon távozhatott. De amikor a Kétfarkúak egy másik helyszínen színes tömítőanyaggal javították ki a repedéseket egy csatornafedél körül, ismét nagy erőkkel jelentek meg a rend őrei. Bár ezúttal senkit sem láttak alkotni, mégis megint mindenkit újra igazoltattak, majd ismét eljárást indítottak két személy ellen – fugázásért („rongálásért”).

A virágültetőknek szerencsére semmi baja nem esett, ők befejezhették, amit elkezdtek. 

Ha nem tudnánk, hogy az eset Kaposváron történt, simán hihetnénk, hogy Pécsett. (Az előzményekért kattints IDE). 

Az egészre csak egy szavunk van: abszurd. 

Fotók: K. E.

KategóriákMETÁL