PÉCS Volt a két cigányozós, rasszista felirat az egyetem közelében. Az elsőt eltüntették, de később lett helyette új, hasonló szellemiségű. Most itt a harmadik gyöngyszem, ezúttal angolul. Ezt viszont nem olyan egyszerű megfejteni, mint a másik két primitív baromságot.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Rókus utca Szigeti út felőli végénél, egy házfalon virít ez a felirat. Valami olyasmit akar mondani, hogy “Külföldi diákok! A helyiek hazudnak nektek. A jelenlegi “magyar” népesség kifehéredett cigányokból áll.”

Őőőő, mi van?

Mert az világos volt, hogy ?Fakóbőrű cigók! Diplomával sem váltok magyarrá! Díszcigók lesztek!? Az nemkülönben, hogy ?Tetű fehér bőrű cigók! Játszátok a magyart? Vicc…Tünés Indiába!? Undorító, de világos. Viszont itt valami új dologgal próbálkozik a művész. Egy pillanatra még az is felmerült bennem, hogy nem is az első két üzenet alkotója lépett akcióba ezúttal. De a felirat színe, stílusa, helyszíne mind arra utal, hogy újra a Nagy Pécsi Cigánygyűlölő fejezte ki önmagát.

Világképe eddig úgy nézett ki, hogy vannak a ” fehér/fakó bőrű cigók”, akik fúj-fúj, meg a magyarok, akik valószínűleg nem fúj-fúj. Most viszont valami eltört az alkotóban. Arra a következtetésre jutott, hogy itt mindenki cigány. Sértődöttséget érzek itt, a meg nem értett gondolkodó sértődöttségét, akinek eltüntetik a műveit, nem értik meg az üzeneteit. Lemondott a hálátlan magyarokról, akik demonstráltak meg énekeltek, ezért szól most a külföldi diákokhoz. De mi lesz, ha náluk is süket fülekre talál?

KategóriákMETÁL