Bakonya község polgármestere, Janz Anikó tette ki azt a település Facebook-oldalára, hogy van az ő falujukban is koronavírusos személy, akit már Pécsett, kórházban ápolnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy Kővágószőlőshöz közeli településről van szó. Baranyában Kővágószőlősről jelentettek pozitív esetet, onnan is a polgármester Facebook-posztban.

A polgármester azt írta a helyieknek szóló üzenetében, hogy „ma reggel arról tájékoztatlak benneteket, hogy koronavírussal ápolnak egy bakonyai lakost a pécsi kórházban.
A vele közvetlenül illetve közvetetten érintkezett személyeknek és családoknak tegnap este kijárási tilalmat rendeltem el. A mai napon hivatalos szervek fognak ezügyben intézkedni.”

Rendkívüli: egy baranyai polgármester bejelentette, hogy volt náluk koronavírusos beteg

103 regisztrált beteg van az országban

Közben az állami operatív törzs azt jelentette, hogy újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), s ezzel 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 103 fő. Közülük 89 magyar állampolgár, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi.

Rendkívüli hír: Legalább öt koronavírus-fertőzött van Pécsett

Címkék:
KategóriákMETÁL