PÉCS – Aki szereti a könyveket, keresi a könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy könyves séta gondolata a tavaszi estében, pénteken Pécsett is ünnepelhet.

A cikk a hirdetés után folytatódikIdén is lesz Kis Könyves Éj Pécsett, a Bagolyfészek Könyvesbolt és Antikváriumban. Április 21-én (pénteken) 16 órától a következő programok várják az érdeklődőket a Ferencesek u. 3-ban:

– Csak ezen a napon minden könyvre kedvezmény jár!
Versdiszkó Bagollyal: válogatás rég elfeledett dalokból.
Könyves kvíz – a legtöbb helyes választ adó versenyző értékes könyvcsomagot nyer!
– Ajánld fülszövegben kedvenc könyvedet! A legjobbat ajándékutalvánnyal jutalmazzuk!

A helyszínen lehetőség lesz Kis Könyves táska, könyvjelző és poszter beszerzésére. Továbbá: jó hangulat, pálinka, barátok, buli éjfélig!

Na de mi is ez a Kis Könyves Éj?

2012. tavaszán ültek le először az első Kis Könyvesek, hogy kitalálják, hogyan is valósíthatnák meg első Kis Könyves Éjüket. Az asztalnál ekkor még csak három könyvesbolt képviselői ültek: az ötletgazda, Rácz Katinka a Gondolat Könyvesházból, Pecák Judit a Massolit Books & Caféból és a Két Egér Könyvesbolt akkori munkatársai: Mészáros János, Szekeres Nikoletta és Vörös Júlia. Amit biztosan tudtak, hogy egy vidám, friss esti programot szeretnének, köreikbe hívva minél több kicsi, független könyvesboltot. Saját bevallásuk szerint a cél akkor is és most is az volt, hogy felhívják a városlakók és az idelátogatók figyelmét a kis könyvesboltok előnyeire, sokféleségére, hogy felélénkítsék a könyvesboltba járás divatját, ráhangolódva a tudatos vásárlók igényeire.

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a független könyvesboltok ünnepét. A független, kiemelkedő szakmai tudást és egyedi kínálatot felmutató könyvesboltok 2016. április 21-én saját stílusukhoz és vevőkörükhöz illő kulturális programmal várják látogatóikat kora estétől éjfélig. Ezen az estén 28 budapesti és vidéki könyvesbolt kínál tarka könyves programot kulturális intézetek, civil szervezetek részvételével. Az akcióhoz csatlakozott: Biatorbágy, Budaörs, Budapest, Debrecen, Nagykovácsi, Pécs, Sopron, Szentendre, Székesfehérvár és Vác. Pécsett a Bagolyfészek Könyvesbolt és Antikvárium kínál programokat. 

A Bagolyfészek 

“A Bagolyfészek Könyvesbolt és Antikvárium immáron több mint 20 éve tartozik Pécs belvárosához, a Ferencesek utcájához. A bolt megálmodója Nagy Levente volt, aki fiatalon, kevés tapasztalattal, de bátran vágott a könyvszakmába. Mára már a könyvárusítás az élete és a hobbija. A bolt tanult és szorgalmas kollégák nélkül nem maradt volna fenn.
A Bagolyfészek számtalan irodalmi és zenei rendezvény házigazdája, szponzora: irodalmi estek és séták, könyvbemutatók, Slam Poetry, Kis Könyves Éj. Emellett küldetésünk a könyvkultúra terjesztése, az olvasás és a kommunikáció népszerűsítése, valamint könyvajánlások új, antikvár és antik könyvekből.” Forrás: kiskonyves.blog.hu.

KategóriákPOP