SZIGETVÁR?SZENTLŐRINC Bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására, idős koránál vagy betegségénél fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, valamint aljas indokból elkövetett testi sértés miatt 6 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit a napokban a Szigetvári Járásbíróság.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egyelőre nem jogerős ítélet szerint a vádlott, P. A. és a sértett nő szomszédok voltak Szentlőrincen. A sértettet korábban bírósági határozattal cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezték. A bűncselekmény előtt a sértett gondnoka naponta felkereste az idős nőt az otthonában, s olyankor cigarettát is vitt neki.

2014 júniusában aztán az egyik reggel a vádlott bement a sértett lakrészébe, és tőle cigarettát kért. A néni nem kívánt a vádlottnak a dohányból adni, ezért őt a férfi bántalmazni kezdte, az arcán és a kezén is megütötte, ököllel. Az idős hölgy a padlóra, illetve az ágyra esett, de a vádlott még ezt követően, a földön fekve is bántalmazta, majd elvette tőle a tartalékolt cigarettáját, és távozott. A sértett még ez után az eset után sem merte elmondani gondnokának, hogy a vádlott bántalmazta, ugyanis már korábban is megverte, és emiatt félt a következményektől. A néni gondnoka azonban ezúttal rátalált, s orvoshoz vitte. Hogy mondott-e neki valamit akkor, s ha ifen, mit, azt nem tudjuk, de a pontos történetet még ezek után is szűk egy héttel később volt hajlandó elmondani. A néni súlyos, töréses sérülést is szenvedett a bántalmazás során, emiatt maradandó fogyatékossága is kialakult.

A vádlott – ennek okát sem tudjuk – ezt követően még szabadlábon lehetett, így a következő év tavaszán, majd pár hónapra rá, ugyannak az esztendőnek a nyarán is elkövetett bűncselekményeket, amelyek miatt két kisebb értékű lopás fűződik a nevéhez.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

KategóriákPOP