PÉCS – Nagyon jó fej volt a BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársa, amikor reggeli kutyasétáltatás közben talált egy erdei fülesbagoly fiókát. Dobozolta, majd elvitte a Duna-Dráva Nemzeti Park szakembereihez. Ugyan a PécsiStop utánajárt, hogy ez miért nem volt túl bölcs ötlet, de őszintén: hát kinek lett volna szíve otthagyni a természet gondjaira ezt a nagy szemű csöppséget? 

A cikk a hirdetés után folytatódikAz asio otus gyakori lakója a városoknak, neve ellenére pont hogy kerüli a túl sűrű erdőket. A leggyakoribb bagolyfajták egyike, s ilyenkor májusban sűrűn előfordul, hogy egy-egy fióka kipottyan a fészekből. Nem igazán tudnak még repülni, de ugrálni annál inkább, s kaja után vijjogva kimászkálnak otthonról. Ez a magas, hosszú, panaszos és éles hang azonban veszélyes a betondzsungel ösvényein, mert amíg a mama távol jár, a macskák nagyon is közel.

Ráfért már a jófejség a BIOKOM-ra az MKKP Ferencesek utcai kátyúszínesítésének házmesteri szintű kiszürkésítése után, de reméljük nemcsak azért segítettek a kis baglyon, mert szürke a tolla!

KategóriákPOP