PÉCS Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy ormánsági férfi ellen a napokban a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A vád szerint a falubelijét és családját akarta elütni lovaskocsival.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfi, falujában, még 2016 októberében, ittas állapotban próbálta visszaterelni az egyik lovát az utcáról az udvarába, miközben a másik két lova a ház előtt állt befogva. Ekkor az utcán megjelent egy ismerőse lányával és feleségével. Mikor a vádlott észrevette őket, kiabálni kezdett velük, majd a kocsibejárón álló két lóval befogott lovaskocsira felült, és a lovakat ostorcsapásokkal elindítva a sértett felé nagy lendülettel megindult. 

Ő ekkor a gyermekét az ott parkoló gépkocsi motorház tetejére rakta, ő maga pedig az árokba ugrott, hogy ne üsse el a lovaskocsi. A lovakat hajtó férfi ezt követően megfordult a fogattal, majd az időközben az útra visszatérő sértett felé hajtott, aki ezt követően megint az árokba ugrott. Ezután a vádlott visszahajtott az ingatlanára. 

A vádlott cselekménye a vádhaóság szerint kimeríti a közúti veszélyetetés bűntettét, ami 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

KategóriákPOP