MOHÁCS Nem jogerősen ítélte el baleset okozása miatt a Mohácsi Járásbíróság május 17-én azt a rendőrt, aki elütött egy motorost: A zsaru autójába ittasan ült be előtte.

A cikk a hirdetés után folytatódikTíz hónap börtönre és 1 év 3 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a zsarut a bíróság, a szabadságvesztés végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette. A rendőr szabadidejében még tavaly júliusban Szederkényben, egy szabadtéri rendezvényen ivott meg négy korsó sört napközben, majd este hat körül autóba ült egy nővel együtt, és Bóly irányába indult.

Az egyik kereszteződésbe – az ?Elsőbbségadás kötelező!? jelzőtábla ellenére  lassítás nélkül – behajtott, s nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, védett úton, Borjád irányából, motorkerékpárral, szabályosan közlekedő sértettnek. A sértett férfi a vádlott személygépkocsijának jobb első oldalával ütközött,  átrepült a gépkocsi elején, az útpadkára esett, míg a vádlott személygépkocsijával az árokba hajtott. A sértettnek a baleset során 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkeztek.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így az nem jogerős.

KategóriákPOP