Szexuális beállítottságuk miatt támadhattak meg két férfit idén nyáron Pécsen, a rendőrség után az ügyészség is így véli ezt, derül ki a vádhatóság mai közleményéből.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja azt a két férfit, akik idén nyáron szexuális irányultságuk miatt bántalmaztak két fiatalembert Pécs belvárosában. A vádirat szerint a két vádlott idén nyáron egy belvárosi szórakozóhelyen tartózkodott, italoztak, ettől erősen ittas állapotba kerültek.  A szórakozóhelyen tartózkodott a két későbbi sértett is, akik az est folyamán nyíltan vállalva szexuális irányultságukat, együtt táncoltak és többször csókolóztak is.

A sértettek a hajnali órákban gyalog indultak haza a szórakozóhelyről, majd az utca elején, a sarkon megálltak, beszélgettek, illetve ölelkeztek. Az ügyészség szerint ezt követően vette észre őket a két vádlott, akik szintén gyalog indultak el a szórakozóhelyről. 

A vádlottak a későbbi sértettekhez léptek, egyikük megrúgta mindkét sértett lábát, amitől egyikük elveszítette az egyensúlyát. A két megtámadott férfi megpróbált elmenekülni, azonban a vádlottak utánuk mentek, őket az egyik belvárosi üzletház bejáratánál érték utol. Itt az egyik vádlott olyan erővel ütötte meg az egyik férfit, hogy az az ütéstől arccal a földre esett és az eszméletét is elveszítette. A vádlott a másik sértettet is bántalmazta, ebbe bekapcsolódott társa is, ő a sértettet mellkason rúgta, írja az ügyészség.

A vádhatóság arra jutott, hogy a vádlottak a sértetteket szexuális irányultságuk miatt bántalmazták, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásuk pedig alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.  

Az ügyészség mindkét férfit közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, melynek büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés. A terheltek felelősségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd. 

KategóriákPOP