PÉCS Harmadfokig kellett mennie az igazáért annak a Tolna megyei kocsmárosnak, akit ?jóakarói? más  miatt nyomtak fel a hatóságoknál, ám az ellenőrzéskor a NAV munkatárdai egy, a billiárdasztalra kiterített medvebőrre lettek figyelmesek. Természetkárosítás miatt tettek ellene feljelentést.

A cikk a hirdetés után folytatódikFelmentette dr. Makai Lajos  harmadfokon eljáró büntetőtanácsa kedden azt a Tolna megyei férfit, akit egy medve kilövése miatt  vettek elő.

A Pécsi Ítélőtábla jogerős határozata szerint a férfi nem követett el természetkárosítást, habár ezt a hatóságok, az őt felmentő elsőfokú bíróság, és a másodfokon eljáró bíróság is így gondolta.

A Tolna megyei településen italmérést üzemeltető, a helyi vadásztársaságot vezető, többször az év vadászának is megválasztott férfi története több mint kacifántos. Valóban kilőtt egy fokozottan védett állatot, egy barna medvét Szlovákiában évekkel ezelőtt. Csakhogy az a vadászat teljesen törvényes volt, arra egy rokona invitálta. Igaz, ezt eddig sm vitatta senki, azt már annál inkább, hogy a medve kilővsére büszke férfi behozhatta-e volna Magyarországra a medvebőrt, le kellett volna-e papíroznia, és hogy ezzel – hogy behozta, és nem papirozott már itthon külön – elkövetetett-e bármit is.

A hatóságok szerint igen, és a másodfokú  bíróság szerint is, méghozzá természetkárosítást.

via GIPHY

Makai Lajos szerint azonban nem bűnös, félreértelmezték a törvényt az előtte ítéletet hozók és a nyomozók. A férfi nem bűnös, mivel a vadászat legális volt.

Az ügy pikantériája, hogy a most felmentett vádlottat egy ?jóakarója? nyomta fel a hatóságoknál, mondván, mindenféle szabálytalanságok vannak az ivójában. A NAV emberei ki is szálltak, ellenőriztek, ugyanakkor nem találtak semmi kirívót. Ellenben meglátták a rendszersen vadászó tulajdonos büszkeségét, a billiárdasztalra kifeszített medvebőrt, ami miatt feljelentést tettek, és elkezdődött a férfi több éven át tartó kálváriája.

KategóriákPOP