PÉCS A Pécsi Járásbíróság május 17-i határozata szeint N.A. bűnös fegyveresen, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében, ezért őt 1 év 6 hónap börtönre ítélték, de amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztették.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy mi történt? Kezdjük azzal, hogy az eset még tavalyi, pontosan novemberi. És ey hajnali részegség következménye. A vádlott ugyanis ?ittas állapotban? jelent meg egy pécsi szórakozóhelyen, bement a nyilvános rendezvényre, de ott úgy táncolt, hogy a pólójának alját felemelte. Vélhetően azért, hogy láthassa mindenki, hogy a nadrágjában, az öve alatt tart fegyvert tart. Egyébként egy gázfegyvert, amire nem volt engedélye, de amelyről azt mondta később, hogy önvédelmi céllal vette magához.

Miután kitáncolta magát, a pulthoz fáradt, arra viszont ki is tette maga mellé/elé a gázpisztolyt, amiről egy átlagos pultnál könyöklő ember simán azt hihette, hogy az rendes pisztoly. A pultra kiarkott fegyvert aztán visszatette ?a helyére?, a nadrágjába.

Ennél is később újra elővette a fegyvert, és azzal  hadonászni kezdett. A szórakozóhely biztonsági őre ekkor figyelt fel a férfira, és gázfegyver ide vagy oda, szépen kirakta a feltűnősködő figurát. Akinek ez nem tetszett, többször is szeretett visszamenni ?mulatni?. Az előzmények miatt azonban elállták az útját.

Tőle teljesen függetlenül egy mésik kint várakozó férfi, vélkhetően a sok alkohol miatt rossziul lett, a földön fetrengett, mások a segítségére siettek, a vádlott azonban ismét pózolni kezdett, és a pisztolyát a földön fekvő ittas férfira fogta. A vádlott kirohanása a bíróság szerint kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, a szemtanúkban megbotránkozást és riadalmat keltett. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezést nem jelentettek be.

KategóriákPOP