Schwarcz-Kiefer Patrik, a Baranya Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője, most pedig a Régiók Bizottságának is tagja lett. Még csak 25. És van egy másik hasonló hír is.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegalakult Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága, ebből az alkalomból küldött sajtóközleményt lapunknak a Jobbik. Merthogy egy baranyai, megyei közgyűési jobbikos képviselő is a tagja lett.

Mint írták, „a Jobbik Magyarországért Mozgalom számára nagyon fontos a fiatalok hiteles képviselete is, ezért Schwarcz-Kiefer Patrikot delegálta a testületbe. A 25 éves, Baranya megyei képviselő az életkorával az európai mezőnyben is kitűnik, hiszen ő a bizottság legfiatalabb tagja”.

A jobbikos képviselő helyet kapott két olyan szakbizottságban is, amelyik az EU jövőjét meghatározó kérdésekkel foglalkozik. Az egyik testület a SEDEC, amely egyebek mellett szociális ügyekkel foglalkozik, a mások pedig a NAT, amelynek tevékenysége a közös európai agrárpolitikát is magában foglalja.

„Ezáltal a Jobbik egy újabb európai fórumon áll ki a bérunióért és a centrum és periféria országok közötti új kiegyezésért. Rendkívül fontos, hogy Brüsszelben is megismerjék az olyan leszakadó térségek problémáit, mint például Baranya megye.”

Kóbor József – Fotó forrása: Facebook.com

Van azonban legalább egy másik baranyai vonatkozású, hasonló hír is az európai politikából. Kedden este olvastuk azt Kóbor József pécsi LMP-s képviselő Facebook-oldalán, hogy az Európai Régiók és Városok Bizottságának (COR) Európai Szövetség (EA) frakciója őt külügyi bizottsági küldőttnek (CIVEX Commissioner), valamint a Green Deal munkacsoport frakciókoordinátorának választotta meg. Kóbor Józsefről még korábban, EBBEN a cikkben írtuk meg, hogy ismételten politizálhat és képviselheti az LMP-t és a magyar zöldpolitikát az európai színtéren is.

KategóriákPOP