Mohács-Babarc A Mohácsi Járásbíróság a napokban hozott határozatot egy halálos közúti baleset okozása miatt indult büntetőügyben. A részlegesen vétkes sofőrt 1 év 6 hónap fogházra és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádlott tavaly augusztusban közlekedett Babarc külterületén kocsijával az 57-es úton. Mohács felől érkezett, az M6/M60-as autópálya irányába, három utast is szállított. Szeretett volna felhajtani a sztráda Budapest felé tartó részére, ezéert a kanyarodó sávba sorolt, majd megállás nélkül, csak lassítva 25-35 km/órás sebességgel, megkezdte a balra kanyarodást. Nem adott azonban elsőbbséget a vele szemben, Szederkény felől Mohács felé közlekedő, a sértett által vezetett ? a 70 km/órás sebességkorlátozás ellenére óránkénti 120-130 kilométerrel haladó – motorkerékpárnak, így összeütköztek. 

A motoros a járművéről leesett, az autó első szélvédőjének csapódott, majd a jobboldali útpadkára esett, s a baleset során keletkezett súlyos sérüléseibe belehalt.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős.

KategóriákPOP