PÉCS A holland hatóságok jelzése alapján rendelték el a pécsi buszbeszerzés miatt elindult nyomozást, kedden a Szabad Pécs erről már hivatalos megerősítést is kapott.

A cikk a hirdetés után folytatódik?A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt . A nyomozás a holland társhatóságok jelzése alapján került elrendelésre? – válaszolta kedden a Szabad Pécs megkeresésére a Baranya Megyei Főügyészség.

Azt az információnkat is megerősítette a vádhatóság, hogy az ügyben nemzetközi jogsegélykérelemre is sor került, megkeresték tehát a magyar szervek a holland hatóságokat a nyomozáshoz segítséget kérve.

Az ügyben azonban mindeddig gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor. Ennyi azonban, amit most mondhattak, hiszen mint írták: ?a nyomozásra tekintettel további információval nem tudunk szolgálni?.

 

A 700 millión bukhatnak?

Mint azt ugyanis a Szabad Pécs hétfőn megírta, a pécsi képviselő-testület jóváhagyásával végrehajtott, Hollandiából, 3,5 milliárdos, 15 éves futamidejű hitelből beszerzett használt buszflotta megvásárlása akár 700 millió forinttal is kevesebbe kerülhetett volna a pécsi adófizetőknek a gyanú szerint, ugyanis egy közvetítő cég közbeiktatásával szerezték be végül a buszokat. Állítólag nem kizárt, hogy nagyjából éppen ez az összeg kötött ki egy pécsi kötődésű, Hollandiában élő magánszemély bankszámláján, és ez kelthette fel a holland hatóságok figyelmét.

 

A többi néma csend

A pécsi önkormányzat mindeddig nem válaszolt a Szabad Pécs hétfő reggeli megkeresésére, hogy miképpen is értékelik a Tüke Busznál történteket. Ahogyan egyébként a Tüke Busznál sem igyekezett a válaszadással. Annak eldöntését olvasóinkra bízzuk, hogy ennek az ügynek van-e olyan súlya, ami miatt esetleg érdemes a sajtó megkeresésére reagálni.

Habár azt nem tudjuk, hogyan értékelik a városházán – csepegtetett de mégiscsak hivatalos információként esetleg? ?, hogy nem sokkal hétfő délelőtti cikkünk megjelenését követően a Pécsi Újság írt egy cikket arról, hogy tulajdonképpen megjelent egy szenzációhajhász írás egy portálon (ezek lennénk mi), de semmi újdonság nem jelent meg abban, hiszen ezt ők rég tudják, és kb. a sarki fűszeresnél is beszélték, hogy a nyomozás folyik a buszok eladása miatt, illetve hogy a hollandok is benne vannak a buliban. Ők azt domborították ki, hogy semmi problémás dolog nem derül ki egyelőre, és egyébként ez valóban fontos információ:?Az viszont tény, hogy eddig egyetlen hatóság sem tett olyan bejelentést, amely szerint törvénytelenségre bukkant volna” . Más kérdés, hogy ha ők minderről a nyomozásról, a hollandok kutakodásáról, az iratok lefoglalásáról tudtak, azt miért nem írták meg mindeddig. A pécsi önkormányzat lapja és a megyei napilap online kiadása pedig nagyjából ezt a cikket vette át. 

KategóriákMETÁL