ROMONYA Hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság miatt, nem johgerősen ítélte pénteken a Pécsi Járásbíróság V. N.-t miatt 1 év börtönbüntetésre, illetve 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyben elrendelték egy korábbi 1 év 6 hónap fogházbüntetés végrehajtását is. A vádlott még tavaly januárban, az esti órákban, Romonyán, testvérével az utcán ittasan hangoskodott, egy lakóház ajtaját rugdosták, szitkozódtak, a tolóajtót letépték, rángatták, a faléceket feszegették. Szóvaél kulturáltan, józanul szórakoztak.

Az ingatlan tulajdonosa azonban a jókedvű mulatság ellenére is értesítette a polgármestert, ő hívta a körzeti megbízottat (hogy miért így ment a riasztási lánc, rejtély). A Kmb azknban nem volt rest, ekkorra már a helyszínre ment egy társával, egy arra járó ugyanis nem a polgit hívta, hanem azonnal a zsarukat.

A járőrök felszólították a dulakodó testvéreket, hogy hagyják abba a verekedést, de a vádlott keménykedett, még ő kérte (illetve valószínűleg mégsem úgy kérte, és biztosan nem angol úri kisasszonyok stílusában), hogy hagyják őket békén. Aztán kígyót-békát is kiabált a rendőrökre, sőt a körzeti megbízottat ököllel megpróbálta megütni. A zsaruk a földre vitték, de ő ekkor kirúgta a körzeti megbízott lábát, de szerencsére többet nem tehetett, mert a másik rendőr határstalanította.

Az ítélet kapcsán az ügyész, a vádlott és védője is három napi gondolkodási időt kért a fellebbezés bejelentésére, így a határozat egyelőre még nem jogerős.

KategóriákPOP