KOMLÓ Egy komlói férfi előzetes letartóztatását rendelte el egy hónapra zaklatás, magánlaksértés, garázdaság és testi sértés alapos gyanúja miatt a Pécsi Járásbíróság a múlt hét végén.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádhatóság közleménye szerint a nyomozás eddigi adatai alapján a gyanúsított a volt élettársa sérelmére követte el a gyanúsításban szereplő, fenti bűncselekményeket 2016 szeptembere és 2017 júniusa között.

A gyanúsított tavaly szeptemberben, Komlón, a távolsági buszpályaudvar előtt bántalmazta volt élettársát, akivel akkor a gyermeke is ott volt. Később telefonhívásokkal és SMS-üzenetek küldésével zaklatta, s több ízben, a sértett akarata és engedélye nélkül bement a lakásába, majd felszólításra sem távozott onnan.

A gyanúsított büntetett előéletű, ám már folyamatban volt ellene egy büntetőeljárás, amit szintén hasonló, s volt élettársa elleni ügyei miatt indult meg. Így a fentieket távoltartás, ideiglenes megelőző távoltartás, valamint felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A rendőrség csak elfogatóparancs kiadása után tudta kézre keríteni. Alaposan tartani lehet attól tehát a bíróság szerint, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – ismét megszökne, elrejtőzne, esetleg igyekezne a sértettet és tanúkat befolyásolni. A határozatot a gyanúsított tudomásul vette.

KategóriákPOP