A cikk a hirdetés után folytatódikPÉCS Az ULTRA című dokumentumfilm pécsi premierje előtti mozivetítését és közönségtalálkozóját tartják ma, vasárnap este az Apolló Moziban (Pécs, Perczel M. u. 22.), 19.00-21.00 óra között.

Pécsett is meg lehet tehát tekinteni moziban Simonyi Balázs ultrafutó, filmrendező legújabb dokumentumfilmjét, az HBO és a SpeakEasy Project koprodukciójában készült ULTRÁt. A vetítésen és az azt követő beszélgetésen részt vesz Simonyi Balázs, a film rendezője, beszélgetőpartnere pedig Csábrák András maratonista, kétszeres Ironman és ultrafutó, a pécsi Fittbike SE szabadidős sportegyesület tagja lesz. 

A film az egyik leghíresebb, legnagyobb presztízsű és egyben legnehezebb ultramaratoni futóversenyen, a görögországi Spartathlonról tudósít, ahol 400-an állnak rajtvonalhoz, és a versenyzők között évente több magyar indulót is találhatunk. A távot már negyedjére teljesítő Simonyi Balázs filmjével különleges dologra vállalkozott: a 246 km-es futóversenyt öt résztvevő szemén, és személyes drámájukon keresztül mutatja be.

A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítik.

Helyfoglalás: apollopecs.hu/ultra

 

KategóriákPOP