A cikk a hirdetés után folytatódik



Királyegyháza A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) az ipari létesítmények kategóriában Nemzetközi Ingatlanfejlesztési arany fokozatú nívódíjjal ismerte el a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát, közölte a Lafarge. Az elismerést május 26-án, Andorrában adták át.

A párizsi székhelyű FIABCI immáron 25. éve, s manapság már 20 ország nemzeti válogatójával rendezi meg a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d?Excellence).

A pályázat célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése világszerte. A nemzetközi zsűriben idén 32 ország 63 szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát. Idén az ipari létesítmények kategóriájában a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát a FIABCI 68. Kongresszusán World Prix d’Excellence Gold Winner-díjjal ismerte el az Andorrai Hercegségben.

Romanenko Alexander, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Bizottság elnöke azt mondta, ?a zsűrit lenyűgözte a rendkívül egyedi építészeti tervezés. A teljes épületegyüttes kompakt méretű, amely így csak minimális művelhető területet foglal el, szem előtt tartva mezőgazdasági tevékenység fenntarthatóságát. Európa legmodernebb cementgyára nemcsak esztétikája, hanem környezetbarát működése miatt is kivételes projekt?. 

A nyertes pályázat főbb pontjaiként kiemelték a Királyegyházi Cementgyár hasonló építőanyag-üzemekhez képest kompakt, kis méretét, az alkalmazott modern környezetvédelmi technológiákat, köztük a másodlagos tüzelőanyag használatát, a már alacsony kibocsátási értékek további csökkentését, a vasúti szállítás elsődlegességét.

Perl Tamás, a gyárat tervező M Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője a díjátadó apropóján elmesélte, hogy szabad kezet kaptak az épület tervezésekor, szem előtt tartva a kihívást jelentő statikai megoldásokat, és az esztétikumot. Olyan ipari komplexumot hoztak létre, mely meggyőzi az embereket, hogy ez a modern épület eltér az általuk ismert hasonló gyáraktól, és a legkorszerűbb technológiával rendelkezik.

A 2017-es FIABCI World Prix d’Excellence különösen sikeres volt Magyarország számára: a Királyegyházi Cementgyár mellett további 4 budapesti ingatlanfejlesztési projektet is díjaztak.

 

 

KategóriákMETÁL