OLASZ – Felújítják az Olaszi Általános Iskola mosdóját. Nem, nem az állam. Nem a CÖF. Nem a Fidelitas. Egy szemét multi, meg a nép.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Unilever idén is meghirdette a Domestos Iskolai Programot. Ennek lényege, hogy egy meghatározott időszakban minden, Magyarországon, kiskereskedelmi forgalomban értékesített Domestos termék után 5 forintot fordít a cég általános iskolai mosdók felújítására.

Az oktatási intézmények között szavazással dől el, melyik hármat újítja fel a cég. Idén egy baranyai település, Olasz is a kiválasztottak közé került, így az intézmény mosdója végre megújulhat. A képek alapján, bizony, rá is fér.

 

 

ÖKO iskola

A Baranya megyei Olasz községben található 8 évfolyamos iskola tanulólétszáma 127 fő. A gyermekek 90 százaléka az öt környező településről érkezik. A német nemzetiségi nyelvet oktató intézményben integráltan oktatják a sajátos nevelési igényű tanulókat, ezenkívül a beilleszkedési, tanulási nehézségekkel küzdő diákok felzárkóztatása is megoldott hátrányt kompenzáló programok révén.
A 13 fős tantestület munkáját 4 óraadó nevelő, valamint a Diabelli Művészeti Alapítvány tanárai segítik. 

Az iskola életében kiemelt figyelmet kap az egészséges életmódra és a környezettudatos magatartásra nevelés. Az egészség- és környezetnevelési programok, valamint az eredményes környezetvédelmi szakköri munka elismeréseként 2015. január 1-től az intézmény jogosult az ÖKO iskolai cím és logó használatára.

Az 1950-ben épült iskola mosdóinak felújítására forrás- és pályázati lehetőségek hiányában azonban még nem került sor. (Na de majd most.)

A hitvallás

Az Unilever saját bevallása szerint (is) a megfelelő higiénés szokások kialakítását gyerekkorban kell elkezdeni, és ebben különösen fontos az iskola szerepe. Ha az egészséges környezet iránti igény gyermekkorban kialakul, a gyermekek felnőve maguk is átadhatják azokat saját gyermekeiknek. Ez tehát a kampányuk fő üzenete, ezt szeretnénk minden évben eljuttatni a lehető legtöbb családhoz és iskolához.

 

 

KategóriákPOP