Nem mindennapi Facebook-posztban. jelentette be a Magyar Vízilabda Szövetség a Waterpolo.hu elénevezésű Facebook-oldalán, hogy a teljesen jogos népharag miatt (OK, ezt így ők nem írták) visszavonja az újabb egészen megdöbbentő magyar kabalafigurát, amelyet egy nagy, hazákban megrendezendő nemzetközi sporteseményre szántak.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Viccesnek és lazának is mondhatjuk a Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó által vezetett Magyar Vízilabda Szövetség „kabalaügyben” megjelent közleményét, amelyet a Waterpolo.hu Facebook-oldalra írtak ki azt követően, hogy a jövő évi budapesti vízilabda Európa-bajnokság embernagyságú kabalafiguráját bemutatták. A rendszerváltás előtti nagy sikerű magyar rajzfilmsorozat, a Vízipók-csodapók című mese főszereplőjérő mintázott emberngyságú kabalafigura ugyanis sajnos tökéletesen beleillett abba a sorba, amit az elmúlt években tudtak a különféle magyar sportszervezetek a hazánkban rendezendő nagy nemzetközi versenyek kapcsán. A mostani „alkotás” is minimum a teljesen érthetetlen mű kategóriát gazdagította.

A felháborodás és a rengeteg mém és gúny után gyorsabban döntöttek a nagy vízipók süllyesztőbe helyezésén, mint amennyivel annál a híres csavargólnál száguldott a labda az oroszok kapujába Vári Attila kezéből.

A Vízilabda Szövetség közleményét azonban mi a vicces és a laza helyett sajnos inkább nem túl szimpatikusnak tartjuk, mert úgy tűnik, a felelősség nagy részét „elegánsan” az alkotóra hárították. Azt írták ugyanis, hogy

„Nincs mit szépíteni, ezt elrontottuk. A kis vízipókot szeretjük, szeretitek, a nagyot újratervezzük. Egyúttal várjuk a józan és hallucinogéneket nélkülözni tudó bábtervezők jelentkezését! És reméljük sem Keresztest, sem a csigagyerekeket nem ijesztettük meg…”

Mi a magunk részéről a bábtervezőkre vonatkozó friss elvárást a döntéshozókra is kiterjesztenénk, még ha esetleg éppen a Kristálypalotában is érzik magukat.

KategóriákPOP