Karnevál Jó három hónapjuk lesz arra a pécsieknek, hogy kitalálják, minek öltöznek majd be az V. Pécsi City Karneválra szeptember 16-án.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Pécs egyik legmenőbb és legőszintébb fesztiválja a jubileumi alkalomra jó sok meglepetéssel készül, de amúgy meg nem. Várhatóan ugyanaz lesz, mint az előző években: jó hangulat, őszinte nevetés, buli és sok, sok, sok külföldi hallgató, meg az érzés, mintha Pécs egy napig nem is Pécs lenne.

Az alig húszperces tájékoztatón Ertl Dániel főszervező elmondta, hogy az ötödik eseménynek ?tényleg az lenne a lényege, hogy összehozza a város lakosait, az itt élőket, itt tanulókat, bácsikat, néniket és gyerekeket!?

Páva Zsolt elmondta, hogy bár elején jóértelemben őrültségnek tartotta a fesztivált, azóta kifejezetten támogatója lett, hiszen a város sokszínűségét, kulturális életét gazdagítja. Kifejezte reményét, hogy idén a pécsi polgárok is beöltöznek majd a karneválra, sőt, ő is tett egy kétértelmű ígértet: a fesztiválra ?polgármesternek öltözöm?!

Az abszolút alulról indult karnevál beágyazódása azért eltartott egy darabig, úgy tudjuk kezdetben a város, az egyetem még nem látott benne fantáziát, hogy anyagilag, infrastrukturális tekintetben is kiálljon mellette.

via GIPHY

Ertl Dani elmondta, idén szintet fognak lépni, országosan is vonzó turisztikai célponttá válnak. Több fesztiválon is megjelennek mint karnevál, szeptember 16. előtt két nappal pedig a Budapest Parkban is megmutatják magukat. Idén lesz nulladik nap a Felszabadulási emlékműnél a fényfesztiválos brigáddal.

Aztán szeptember 16-a a klasszik menetrend szerint fog zajlani. Délelőtt PTE családi nap a Széchenyi téren, három órától felvonulás a Széchenyi tér, Janus Pannonius utca, Kórház tér, Ferencesek utcája, Király utca vége, majd vissza a Széchenyi térre. Itt még két nagy koncert, 10 különböző sound system és 15 after party várja a zembereket.

Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője végül tanácsot is adott a jelmezt illetően tanácstalan pécsieknek:

egy nagy műanyag pohár és benne valamilyen alkohol, s már be is öltöztek a Pécs City Karneválra!

KategóriákMETÁL