ZSENIÁLIS – Kaposvár megint nagyot alkotott: betiltják a járdafestést, majd támogatnak egy járdafestő pályázatot. Utánozhatatlan. 

A cikk a hirdetés után folytatódikNemrég számoltunk be arról, hogy Kaposváron egy új helyi rendelet szerint – amely május elsején lépett hatályba – tilos a járdákat és az utakat lefesteni, vagy rajzokat készíteni rá. Kivéve, ha azok lemoshatók vízzel, vagy, ha előzetesen erre a tulajdonos engedélyt adott. A jogszabálymódosítás tök komoly, olyannyira, hogy már április végén is eljárást indítottak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái ellen, amikor azok színes festékkel próbálták felhívni a városvezetés figyelmét a járdarepedésekre.  

És most jön a csavar. Miközben a Kétfarkúakat rongálás miatt feljelentették, ezzel egyidőben jóváhagytak egy pályázatot, amit a református egyház írt ki. Ezt itt.  

“Szeretnéd, ha a Te alkotásod díszíthetné a főváros egyik leglátogatottabb területének kis utcáját? A Török Pál református püspökről elnevezett utcába színes járdafestést álmodtunk meg, aminek a kivitelezője te lehetsz ….!

A református drogmisszió prevenciós ADNA kávézója pályázatot hirdet az utcafront 1,65 méter széles x 19 méter hosszú járda megfestésére. Pályázni lehet egyénileg vagy csoportosan.

Feladat: az utcafront járdafestés tervének elkészítése. Tematikai megkötés nincs, nyugodtan engedd szabadon a fantáziád! Szeretnénk, ha egy fiatalos, pozitív kisugárzású, színes kompozíció díszítené a járdánkat, amire jó ránézni! Olyat szeretnénk, amely jókedvre hangolja a kávézónk előtt bandukoló gondterhelt embert, és valamilyen módon örömet sugároz: azt, hogy ÉLNI JÓ! Stílusbeli megkötés nincs. A kompozíciód lehet figuratív, vagy nonfiguratív. A lényeg, hogy figyelemfelkeltő legyen, és pozitív érzéseket keltsen abban, aki elhalad felette. Terved benyújtásakor kérjük, tételesen sorold fel a megvalósításhoz igényelt eszköz- és anyag igényedet.  

Pályadíj: a nyertes megörökítheti tervét a járdán, amelyen természetesen saját aláírását is megjelenítheti.” 

Nyilván a városháza előzetesen hozzájárult az akcióhoz, vagy lemosható lesz a festék. Mondjuk, ez esetben sokáig nem fogja hirdetni az alkotás, hogy “élni jó”, max. az első esőig. (De hát, esőben úgysem olyan jó élni.)

Reméljük, ezek után a Kétfarkúak is kérvényt nyújtanak be a négyszínfestéshez. Ha egyszer egy üzlet beindul..? 

 

KategóriákPOP