PÉCS – Pécsi végzős diákok is csatlakoztak ahhoz az országos akcióhoz, amelynek keretében ballagási ajándékok helyett valami egészen mást kérnek hozzátartozóiktól a fiatalok: esélyt másoknak. 

A cikk a hirdetés után folytatódik?Május 4-én és 6-án elballagunk, búcsút veszünk a középiskolánktól. Sokan közületek eljönnek majd, mások távolból szorítanak értünk. Talán valami apró gesztussal, virággal is készültök a számunkra. Az esemény azonban nem a kezünkbe kapott csokrok számától lesz emlékezetes. Arra kérünk mindenkit, hogy a ballagásunkra szánt ajándék árát vagy annak egy részét inkább jótékony célra ajánljátok fel. Kérjük, adományozzátok a KézenFogva Alapítvány számára. Támogassatok ezzel fogyatékos embereket! A ballagás az egyik legfontosabb lépés a felnőtté válásunk felé. Felelős, szolidáris felnőttként szeretnénk élni. Köszönjük, hogy támogattok ebben a célunkban.? Ezt üzente a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium néhány ballagó tanulója.

És nem csak ők. Az országban számos más iskola hallgatói is ugyanezt tették. Hogy miért? Mert segíteni szeretnének. És segítenek is: már több mint 1,4 millió forintot utaltak az alapítvány számlájára. 

Akiket támogatnak

A KézenFogva Alapítvány célja, hogy a fogyatékos emberek értékteremtő munkáját elismerjék, segély helyett saját jövedelemből éljenek. Ennek érdekében folyamatos segítséget nyújtanak az álláskeresőknek a készségeik, képességeik felmérésétől, a megfelelő munkakörök kiválasztásától kezdve az állásinterjúra való felkészítésen vagy a munkajogi ismeretek bővítésén át a mentorálásig, azaz,a sérült emberek betanulásának és munkahelyének beilleszkedésének napi rendszerességű segítéséig. Az alapítvány mindeközben a munkaadók oldalán is jelentős erőfeszítéseket tesz a sikeres beilleszkedésért: részt vesz a fizikai és informatikai akadálymentesítésben, valamint speciális képzésekkel készíti a munkatársi közösséget és a vezetőket a megváltozott munkaképességű társak fogadására.

Azok a ballagó diákok tehát, akik lemondanak ajándékaik egy részéről, az Alapítványon keresztül a fogyatékkal élők munkába állását segítik. Első lépésként a felnőttek világában igazán szívmelengető tett. Meg bármikor…

 

 

KategóriákPOP