PÉCS-BUDAPEST – A PTE csapata az amatőr sárkányhajós futamokon szerepelt kiválóan.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegvédte bajnoki címét a győri Széchenyi István Egyetem csapata az ötödik Dunai Regattán, a legnagyobb, egyetemek közti evezős versenyen május 6-án. A csapat 5 magyar, és 2 külföldi, a Hannoveri és a Maastrichti Egyetem evezőseit utasította maga mögé. A második helyen a Hannoveri Egyetem, a harmadikon a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be, negyedikként pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Az amatőr sárkányhajós futamokon 18 egyetemi hajó vett részt. A Testnevelési Egyetem sárkányhajója megvédte a bajnoki címét, második helyezett a Pécsi Tudományi Egyetem csapata lett, a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemé.

A hajók a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveztek végig, a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemük csapatát. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek. Mindkét verseny előfutamokból és döntőből állt.

 

Fotó és forrás: noguchi

KategóriákPOP