NEYMAR – Mennyei megyei? Majd máskor! Most a brazíliai döntő a cél a pécsieknek.

A cikk a hirdetés után folytatódikHazánkban is megrendezik a tavaly debütáló Neymar Jr?s Five elnevezésű futballbajnokságot, amely a grundfoci szabályait ötvözi egy nagyszabású világbajnoksággal. A megmérettetésen ötven nemzet legjobbjai csaphatnak össze a brazil csatár szülőhazájában megrendezett döntőn.

A koncepciót a street futball inspirálta, amelyen maga Neymar Jr is felnőtt Sao Paulo utcáin: minden alkalommal, amikor egy csapat gólt lő, az ellenféltől kiáll egy játékos. Egy meccs 10 percig, vagy addig tart, amíg az egyik csapat el nem veszíti az összes játékosát. A bajnokságot 16-25 év közötti fiúknak és lányoknak hirdetik meg, 5 fős csapatok jelentkezését várják. Minden csapatban két csere lehet. Idén új szabály, hogy a válogatott két tagja 25 év feletti lehet. A világdöntőt idén is a brazíliai Praia Grande-ban, az Instituto Projeto Neymar Jr stadionban rendezik meg.

Hazánkban Pécsett, Szegeden, Budapesten és Debrecenben rendezik a regionális selejtezőket. Pécsett a jelentkezési határidő május 12., a torna 13-n lesz a Melinda parkban. Jelentkezni ITT lehet.

A selejtezők csoportgyőztesei május 27-én csapnak majd össze Budapesten, a BME Sporttelepén, ahol eldől, ki képviselheti majd hazánkat a júliusi brazíliai döntőn. A tavalyi világbajnokok, a brazil Anjos da Bola nevű csapat egy VIP utazást nyert Barcelonába, ahol személyesen találkozhattak Neymar Jr-ral a FC Barcelona stadionban.

Forrás: redbull

KategóriákPOP