Vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt egy férfi ellen, aki diplomájának megszerzése érdekében hamis nyelvvizsga bizonyítványt nyújtott be. A férfi élsportolóként a Pécsi Tudományegyetemen végzett 2010-ben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfi azonban a diplomáját nem tudta átvenni a záróvizsgát követően, ugyanis nyelvvizsgával nem rendelkezett, áll a Baranya Megyei Főügyészség közleményében. Többször is próbálkozott azzal, hogy nyelvvizsgát szerez, de ez nem sikerült neki.

Emiatt határozta azt el, 2017-ben, hogy hamis nyelvvizsga bizonyítványt készíttet. Ehhez az interneten vette fel a kapcsolatot egy számára ismeretlen személlyel, majd az adatok megadása után Budapesten átvette a hamis tartalmú nyelvvizsga bizonyítványt, amely szerint angol nyelvből sikeres középfokú vizsgát tett.

Az elkövető ezt követően, 2019 áprilisában az egyetem tanulmányi osztályán leadta a bizonyítványt, hogy megkapja a diplomáját,  csakhogy a nyelvvizsga rutinszerű ellenőrzése során arról megállapították, hogy hamis, ezért feljelentést tettek. Az ügyészség szerint az elkövető cselekménye közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas. Az ügyészségi közlemény címéből arra lehet következtetni, hogy a PTE-n tanult élsportoló olimpián is indult.

KategóriákPOP