Egy átfogó országos útfelújítási program egyik elemeként újulhat meg Baranya megyében a Szigetvár-Kadarkút össszekötőút, az aranyosgadányi bekötőút 1,3 kilométeres szakasza, vagy éppen a Komló-Magyarszék összekötőút is.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

Ennek az útfelújítási programnak a keretében 1,3 kilométeren újul meg az 58102-es jelű út Baranyában. Az aranyosgadányi bekötőút felújítási projektjéhez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

Mint a Közút írta, a TOP-forrásból finanszírozott, „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében 2.” elnevezésű projektet az állami társaság 1,826 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.

A szakasz egyik részén a kivitelező gondoskodik a meglévő útpálya széleinek elbontásáról és újraépítéséről, kiegyenlítő és kopó rétegek beépítéséről, padkaépítésről és a meglévő árkok tisztításáról is. A szakasz további részén felújítják és részben átépítik a szakaszon található 4 autóbuszmegállót, valamint  az új, beton burkolatú autóbuszöböl párt építenek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható, ígérik.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Baranya megyében több mint 20 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon olvashatók.

Frissítés 11.25h – Hét út/útszakasz újul meg

Sőt további utak is megújulnak Baranyában, ezt szintén a Közút közölte.

Baranya megyében az 6607-es jelű, Szigetvárt elérő út 3,2 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

A „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében 2.” elnevezésű projektet 1,826 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítják meg, amely összesen 7 útszakasz felújítását tartalmazza. Ebből több mint 3,2 kilométeren újul meg az 6607-es jelű út. A kivitelező a munkaterületet már átvette, a fejlesztés itt is előreláthatóan 120 napot vesz igénybe.

A 6607-es jelű Szigetvár-Kadarkút összekötő út 8+600 és 11+811,73 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális burkolatcserékről, új burkolat és padka építéséről, burkolati jelek festéséről, a meglévő buszöblök és azok peronjainak felújításáról, a meglévő árkok tisztításáról és a szakaszon lévő közúti híd felújításáról.

A program egyik elemeként a 6542-es jelű út 2,5 kilométeres szakaszához kapcsolódóan is folyamatban vannak már a kivitelezési munkák.

A 6542-es jelű Komló-Magyarszék összekötő út egyik szakaszának felújítása során a meglévő burkolat profilmarása, lokális burkolatcserék, új burkolat és nemespadka építése, útszegélyek cseréje, a meglévő buszöblök és azok peronjainak felújítása, a meglévő árkok tisztítása, és a szakaszon lévő 3 közúti híd felújítása történik meg.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatóan 150 napot vesz majd igénybe.

KategóriákPOP