PÉCS Ültetnének 650 fát is, mert 650 éves az egyetem. 380 millióba fájna az egész, szerencsére nem nekünk, hanem a uniónak. Amúgy sürgősen át kéne keresztelni a területet, ez a ?tüskés? jelző egyáltalán nem bizalomgerjesztő.

A cikk a hirdetés után folytatódik



PÉCS Ültetnének 650 fát is, mert 650 éves az egyetem. 380 millióba fájna az egész, szerencsére nem nekünk, hanem a uniónak. Amúgy sürgősen át kéne keresztelni a területet, ez a ?tüskés? jelző egyáltalán nem bizalomgerjesztő.

Nyári szünetre vonulnak a helyi politikusok, de a két hónapos tökéletesen megérdemelt pihenés előtt június 15-én, csütörtökön még közgyűlnek egyet a városházán. Az egyik téma egy pályázat benyújtása. 380 millió forint uniós támogatást szeretne kapni a Páva Zsolt vezette önkormányzat Tüskésrét további fejlesztésére.

 

Ezek valósultak meg eddig a Tüsin:

 

wakeboardpálya, körben futópályával, játszótérrel, fitnesz-parkkal, 70 százalékos uniós támogatással;

 

kutyafuttató, amihez nem kellett uniós pénz, ezt azért meg tudta oldani önerőből is Magyarország ötödik legnagyobb városa.

 

Ezek valósulnak meg biztosan a közeljövőben (megvan a pályázati pénz):

 

ingyenesen használható nyilvános wc,

 

új játszótér,

 

bővítik a parkolót,

 

új fitnesz eszközöket telepítenek,

 

a terület déli oldalán fizetős műfüves focipálya épül,

 

haditechnikai park, amit nevezzünk inkább haditechnikai skanzennek, ahol a Magyar Honvédség 1950 és 1990 közötti szárazföldi, légi és légvédelmi technikáját mutatják be közel 300 millió forintból. (Megoszlanak a vélemények arról, hogy utóbbi tényleg annyi embert fog-e vonzani, mint amennyiről álmodnak.)

via GIPHY

 

Ezek valósulnak meg, ha nyer az újabb pályázat:

 

?Tudásliget? (nem Dugásliget, Erzsi néni, nyugodjon meg!), ahol 650 fát ültetnek, mert 650 éves a pécsi egyetem (1367+650=2017), csak nehogy elszáradjon az a pár száz példány, ami azokat az éveket jelképezi, amikor nem működött egyetem a Mecsekalján.

 

Játszóház, kalandpark, ez valahogy a haditechnikai parkhoz fog kapcsolódni, nem is tudom, talán műanyag T-72-es harckocsikkal lehet majd lőni újrahasznosított papírból készült Soros-bérencekre.

 

Szabadtéri színpad, ami egy szabad téren kialakított színpadot jelent, ha jól értem.

 

Így néz ki a projekt költségvetése:

 

Táblázat forrása: EZ.

 

Ezen a térképen pedig látható, melyik terület lesz megpimpelve egy kis uniós zsé segítségével:

 

Térkép forrása: EZ.

 

Most már tényleg csak az van hátra, hogy a nem túl bizalomgerjesztő TÜSKÉSrét név helyett új nevet találjanak a területnek, mert a helyi LOLsajtó pécsimargitszigetezése szánalmas.

 

Javaslataim:

 

Tüsi 

Tüskementes-rét

Tüskéshátú barátom-rét

Tüskés volt a ballibsik alatt, de mi rendbe tettük-rét

Tekintettel arra, hogy a szabadidő központ átadása óta hatalmas az érdeklődés a területen létesült funkciók iránt, valamint arra, hogy az eddigi fejlesztések mellett további sport és szabadidős funkciókra van igény, így a terület további fejlesztése elengedhetetlen volt-rét

KategóriákMETÁL