PÉCS Sérüléses balesetet szenvedett egy pécsi férfi még pénteken reggel egy, a pécsi belvároshoz közeli utcában. A férfit kórházba szállították. A Szabad Pécs információi szerint a férfi autójában, ráadásul az utastérben két vadászfegyver is volt, de egy szinte egészen biztosra vehetően, egy “fegyvernek látszó tárgyat” ugyanis lefoglaltak. Úgy tudjuk, hogy a fegyver csőre volt töltve. Abban az utcában pedig, ahol a férfi egy villanyoszlopnak hajtott, egy olyan férfi is dolgozik, akinek korábban kapcsolata volt a hobbivadász feleségével.

A cikk a hirdetés után folytatódik?A megkeresésben foglalt ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 222. szakasz (2.) bekezdésébe ütköző zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A rendőrség az üggyel összefüggésben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést nem rendelt el? – ezt írta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Szabad Pécsnek a fenti üggyel kapcsolatban.

Azt kérdeztük tőlük ugyanis, hogy indult-e nyomozás, s ha igen, ki és miért indította, illetve az autójával balesetet szenvedett férfit őrizetbe vették-e, vagy kezdeményezték-e az előzetes letartóztatását. 

Lapunk úgy tudja ugyanis, hogy a balesetben megsérült ember gyógyszerek hatása alatt is állt, néhány héttel korábban pedig különböző módon, formában kereste, sőt fenyegette is azt a férfit és családját, akinek évekkel korábban viszonya volt a vadász feleségével.

Az állítólagosan megfenyegetett férfi azonban a tudomásunk szerint nem érezte komolynak a másik fél szavait, ezért mindezidáig, a múlt péntekig feljelentést sem tett, nem kereste a hatóságokat. Úgy tudjuk, hogy a balesetet követően azonban már őt keresték a rendőrök, azért, hogy kikérdezzék arról, milyen viszonyban állt az autóban ülő, időközben kórházba szállított férfival. Lapunk arról is értesült, hogy a rendőrök amiatt hallgathatták ki a közlekedési baleset után az utcában dolgozó férfit, mert a megsérült férj egyik rokona jelezte nekik korábban, hogy a polgári foglalkozását tekintve nem, de hobbiját tekintve mindenképpen profinak nevezhető vadász a csőre töltött vadászfegyvereit is magával vitte, különböző gyógyszereket is beszedhetett, és azzal is fenyegetőzött otthon, hogy végezni fog magával.

Azt tehát semmiképpen sem lehet biztosan állítani, hogy a férfi gyilkolni készült, avagy még csak azt sem, hogy ez megfordult, főleg azt nem, hogy komolyan megfordult a fejében. Sem azt, hogy a fenyegetései komolyak lettek volna, avagy azok értékelhetőek fenyegetésként egészen bizonyosan. Ahogyan azt sem állíthatjuk, hogy ha mégis felmerült volna benne, hogy leszámol felesége egykori szeretőjével, s valóban elér oda, ahol a férfi dolgozik, akkor tényleg lövöldözésbe kezd. Nem állítható tehát az sem, hogy a baleset, illetve a villanyoszlop állította meg a férft végül aban, amire elviekben készülhetett is. A jelenlegi információink szerint azonban az biztosnak tűnő értesülés, hogy a férfinál, az autóban, lakott területen vadászfegyver (nem kizárt, hogy kettő is, egy sörétes és egy éles lőszeres) volt, és kaptunk olyan információt is, hogy az csőre volt töltve, sőt hogy további töltények is voltak bekészítve a férfinál. Valamint az is, hogy a zaklatással gyanúsított ember nem járt már autójával messze a másik férfi munkahelyétől. Beszéltünk azzal a férfival is, aki a szóban forgó utcában dolgozik, és kapcsolatban állt korábban a gyanúsított feleségével. Ő kizárólag csak annyit kívánt mondani, hogy valóban tett a napokban feljelentést valaki ellen zaklatás miatt.

FRISSÍTÉS 18.00

Időközben arra a kérdésünkre is érkezett válasz a rendőrségtől, hogy foglaltak-e le fegyvert a férfitól. A válasz szerint ?a rendőri intézkedés alkalmával 1 darab fegyvernek tűnő tárgy került lefoglalásra”. Meg kell jegyezni, hogy ?a fegyvernek látszó tárgy” kifejezést abban az esetben is használják a rendőrök, amikor még hivatalos fegyverszakértői vélemény nincs a kezükben egy adott ügyben, egy vagy több fegyverrel kapcsolatban. Azt is meg kell azonban jegyeznünk, hogy a rendőrség válasza szerint úgy tűnik, hogy az az értesülésünk téves lehet, miszerint két fegyvert is találtak volna a férfinál az autójában.

KategóriákMETÁL