Már csak a falak állnak, hamarosan a földdel teszik egyenlővé Zamárdi, s egyben a Balaton egyik legismertebb és legkedveltebb afterpartihelyét, a PartyFészket.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint megírtuk, a zamárdi önkormányzat döntése értelmében, ha a bérlők maguk nem bontják le április 30-ig a házat, megteszi helyettük a város, majd utólag kiszámlázza annak költségeit.

Nos, ezekben a napokban éppen ez, a város által  elrendelt kényszerbontás zajlik a Balaton partján.

A Szabad Pécs végigkövette az omegás Benkő László fia, Benkő-Benczúr Balázs egységének kálváriáját, attól kezdve, hogy a zamárdi önkormányzat felszólította ?kis Benkőt? a szórakozóhely elbontására. A városvezetés arra hivatkozott, hogy a tízéves bérleti időszak lejárt, s az elmúlt évtized számos lakossági panasza miatt  nem kívánnak szerződést hosszabbítani Benkőékkel. Fontos elmondani, hogy az eredeti, tíz évre megköött szerződésben benne foglaltatott, hogy amennyiben nincs a tizedik év  végén hosszabbítás, a bérlő bontja el az egységét.

 

 

Zenével, partival tiltakoznak

A szórakozóhelyen gyakran fellépő művészek már márciusra is tiltakozó demonstrációt, együtt zenélést szerveztek, ám az elmaradt. Ezt követően hirdették meg május 21-re az újabb hasonló megmozdulást a ?Mentsük meg a PartyFészket? Facebook-oldalon.

Mindeközben nyomatékosította a zamárdi önkormányzat, hogy – ettől függetlenül – ragaszkodik az április 30-i bontási határidőhöz.

 

 

A PartyFészek birtokvédelemre hivatkozhat

A zamárdi szórakozóhely védelmében létrejött, rajongók, kedvelők által szerkesztett Facebook-oldal szerint a napokban megkezdődött bontás ?engedély nélküli, mivel a PartyFészek tulajdonosai perben állnak a város önkormányzati testületével és ez birtokvédelmet biztosít az ingatlan számára?.

Azt is írták ugyanitt, hogy a kényszerbontás újabb feljelentést von majd maga után, hiszen az épület ?jogi védelem alatt áll?, azt önkényesen nem bontathatja le ezért még az önkormányzat sem. A feljelentést ezért rongálás gyanúja miatt teszik meg, de amellett kártérítési pert is indítanak az épületben okozott kár miatt. Amennyiben pedig a bíróság elmarasztalja a képviselő-testületet, a helyreállítás költségét is peres úton fogják igényelni – olvasható a Facebook-oldalon.

Hiába bontottak, meglesz a monstrekoncert

A bontás ellenére is úgy tervezik, hogy május 21-én megtartják a szimpátiatüntetést- és zenélést – erről is értesítette az oldal az érdeklődőket. De akkor már nyilván csak a PartyFészek hűlt helyén történhet meg mindez?

Lapunk zamárdi városházáról származó értesülése szerint a kényszerbontás megindítása amiatt sem volt váratlan: nemrég ?utolsó figyelmeztetést? küldött az önkormányzat Benkőéknek.

 

KategóriákMETÁL