BRÜSSZEL 2017. június 15-étől, vagyis mától nem kell többé barangolási, más néven roamingdíjakat fizetni az Európai Unión belül. Nyilatkozat is kiadtak ennek kapcsán, amiben egyebek mellett azt írják, hogy az Európai Unió lényege, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és megkönnyítse mindennapjaikat. A roamingdíjak megszüntetése tehát valódi európai sikertörténet.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindennek kapcsán az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani, továbbá – az Európai Unió Tanácsa máltai elnökségének nevében – a máltai miniszterelnök, Joseph Muscat, valamint az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker nyilatkozatot adott ki.

?Az Európai Unió lényege, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és megkönnyítse mindennapjaikat. A roamingdíjak megszüntetése tehát valódi európai sikertörténet.

Mostantól az EU-n belül utazók ugyanolyan díjszabás mellett telefonálhatnak, küldhetnek SMS-eket és csatlakozhatnak az internetre mobileszközeikkel, mint belföldön. Az EU a barangolási díjak megszüntetését legnagyobb sikerei között, egyszersmind olyan eredményként könyvelheti el, amely mindenki számára nyilvánvaló. A piac sokáig nem működött megfelelően ezen a téren, és az utóbbi tíz évben intézményeink keményen dolgoztak azon, hogy orvosolják a helyzetet? – írták.

Így tehát az EU-n belül tett utazásaink során, egy másik orszégban is ugyanolyan díjszabás mellett telefonálhatunk és internetezhetünk, mint odahaza. Hangsúlyozták ugyanakkor azt is, hogy sikerült kiegyensúlyozott helyzetet teremteni a tekintetben is, hogy a belföldi mobilszolgáltatási díjcsomagok a roamingdíjak megszüntetése ellenére versenyképesek és vonzók maradjanak.

KategóriákPOP