Három éve a fideszes politikus a tatárjáráshoz hasonlította a migrációt. Most egy olyan országban nyaral, ami húszszor annyi menekültet fogadott be, mint Magyarország.

Három éve a fideszes politikus a tatárjáráshoz hasonlította a migrációt. Most egy olyan országban nyaral, ami húszszor annyi menekültet fogadott be, mint Magyarország.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő alapvetően politikai kommunikációra használt hivatalos Facebook-oldalán az elmúlt 24 órában két posztban is családi nyaralásáról számol be fotókkal és némi szöveggel. A politikus Ausztriában nyaral, Hallstatt környékéről posztolt két alkalommal több fotót.

A kormánypártok és politikusaik évek óta azt ismételgetik, hogy a migráció rossz, a migránsok potenciális veszélyt jelentenek Európára, az elmúlt évek terrortámadásait sosem voltak restek összefüggésbe hozni a menekültválsággal. Gyakori témájuk, hogy a nyugat-európai országok túl nyitottak és befogadóak voltak a menedékkérőkkel szemben, ezért ezekben az országokban növekszik a bűnözés, és tele vannak no-go zónákkal. Emlékezetes rettegés volt, amikor Lázár „Elmentem vidékre, de csak azt várom, mikor gyengülsz meg, Viktor” János Bécsben félt az utcán, és ezt bátran kamerába is mondta.

Hősünk, Hoppál Péter három éve Komlón a tudósítások szerint a tatárjáráshoz hasonlította a migrációt és azt mondta: Nyugat-Európában hetente történnek terrorcselekmények, ma nincs biztonság, nincs stabilitás és megkérdőjeleződnek a régi értékek. „Mi nem ilyen országot szeretnénk átadni gyerekeinknek, unokáinknak, hanem egy biztonságos, fejlődő Magyarországot” – jelentette ki akkor a politikus.

Tavaly ősszel Hoppál egy pécsi sajtótájékoztatón a Pesti Srácok cikke szerint azt mondta, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika Pécshez hasonló méretű városok “egész sorát”, korábban békés európai városok százait tette tönkre. A tömeges betelepítésekkel érintett városokban a migránsok olyan helyzetet teremtettek, amelynek következtében megszűnt a mindennapok biztonsága, ugrásszerűen nőtt a bűncselekmények száma, köztük “radikálisan” emelkedett a nők és gyermekek ellen elkövetett erőszakos esetek száma.

Mindez a fideszes képviselőt nem akadályozta meg abban, hogy egy olyan országot válasszon családi nyaralása helyszínéül, ahol az Európai Parlament legfrissebb, tavalyi adatai szerint hússzor annyi menekült és hússzor annyi menedékkérő él, mint Magyarországon, miközben lakosságszáma valamivel még kevesebb is, mint hazánké. Az Európai Unión belül Ausztria fogadta be a negyedik legtöbb menekültet, ilyen szempontból csak Németország, Franciország és Olaszország előzi meg. Fideszes fórumok terminusait használva tehát nyugati szomszédunk egy igazi „migránssimogató” ország, egy migránsparadicsom. Főleg, ha tudjuk azt is, hogy a teljes népességhez viszonyítva az egész EU-ban itt a legmagasabb a menekültek plusz menedékkérők aránya: 1,6 százalék. Németországban 1,5, Franciaországban és Hollandiában 0,7, Olaszországban 0,4 százalék ugyanez az arány. A linkelt oldalon lehet böngészgetni, de azért mutatjuk a 2018-as osztrák és magyar adatokat.

Mivel felelős politikusról van szó, akire emberek százezrei, milliói figyelnek, jó lenne tudni Hoppál Péter álláspontját arról, hogy akkor most az van-e, hogy szeret veszélyesen élni, vagy mégis biztonságos olyan országban turistáskodni, ahol 130 ezer, az EU-n belül arányaiban a legtöbb menekült él.

KategóriákPOP