SZÓL A RÁDIÓ – A 24.hu számolt be arról, hogy egy újonnan létrehozott cég, az LB Rádió Kft. nyerte meg a hajdúsági Derecskére vonatkozó helyi 94,7 MHz-es kereskedelmi rádiós pályázatot. Hogy ennek mi köze van Pécshez? Már mutatjuk is!

A cikk a hirdetés után folytatódikAz LB Rádió Kft-nek a cégnyilvántartás szerint két tulajdonosa van: dr. Litter Zsuzsanna és dr. Bíró Balázs. A pécsieknek ismerősen csenghet a két név. Nem véletlenül: a két jogász ugyanis közösen működtet egy ügyvédi irodát. Az ügyfeleik pedig nem is akárkik. A 24.hu összegyűjtötte, milyen illusztris társaságban bukkant fel például Bíró Balázs.

– Bíró 2010-14 közt több cégen keresztül a fideszes pécsi városháza külsős tanácsadója volt, emellett például Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselőt is többször képviselte különféle perekben.

– Egyes információk szerint Németh Szilárd fideszes rezsibiztosnak is dolgozott.

– Bíró a földpályázatokon is jól szerepelt korábban.

– Bíró neve 2012-ben is szerepelt a sajtóban, mivel egy MSZP-s sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2010 és 2012 októbere között jól fizetett tanácsadóként 27,6 millió forint közpénzt vehetett fel, illetve jóban volt Belénessy Csabával, a Magyar Távirati Iroda (MTI) akkori vezetőjével is. Belénessy-vel egyébként több közös üzleti érdekeltségük is volt – írja a portál.

A 24.hu rámutatott, izgalmas fejlemény lesz, hogy a pécsi és a budapesti ügyvéd közös cége végül a műsoridő egészében maga fogja-e gyártani a tartalmakat Derecskén, vagy végül esetleg szerződnek Belénessyvel vagy Vajnával. Ezzel kapcsolatban további kutakodást ígér a portál.

 

Megbüntették Simicska rádióját

A cikk arról is beszámolt, hogy a Médiatanács megbírságolta a Simicska Lajos érdekeltségei közé sorolható Lánchíd Rádió Pécset. A médiaszolgáltatónak 225 ezer forintot kell fizetve, mivel egy márciusi műsorhetében a rádió kevesebb hírműsort és a helyi közélettel foglalkozó, mindennapi életet segítő műsorszámot, valamint több ismétlést tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a törvényi előírásokhoz képest, két napon pedig egyáltalán nem adott le nemzetiségi műsorszámot.

KategóriákPOP