Tizenegy pakisztánit csempészett át a magyar határon három magyar férfi. Ők Pécsig jutottak. Azt a két szerb férfit viszont, akik hét embert hoztak, Majs előtt kapcsolták le utasaikkal.

A cikk a hirdetés után folytatódikKét személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték Pécsett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei szombaton késő este.

Az egyik járművet Cs. Attila 48 éves salgótarjáni férfi vezette, a másikban két társa utazott, L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakos. Ők összesen 11, magukat pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni.

 

A rendőrség vasárnapi közleménye szerint a migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

 

 

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a három magyar férfit elfogták, majd előállították őket. A három férfit embercsempészés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, s  kezdeményezni fogják előzetes letartóztatásukat. A 11 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

 

 

És akkor még jöttek a szerbek is

Néhány órával később két szerb férfit fogtak el Majs és Sátorhely között, vasárnapra virradóra, éjjel egy órakor. Ők is két kocsival utaztak, a 44 és a 37 éves szerb férfiak is migránsokat akartak jogellenesen külföldre juttatni. Hárman bangladesinek, négyen  pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

 

 

Ők sem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjárműveket lefoglalták, a két szerb férfit elfogták, előállították , embercsempészés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, s az ő előzetes letartóztatásukat is indítványozni fogjál.

A velük utazó 7 illegális bevándorlót is visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

KategóriákPOP