OLVASÓI LEVÉL – “Nagyon kellemes érzéssel tapasztalom, hogy nagyon sokan megszólítanak, miért nem írok cikkeket a megyei napilapba. Igen ez év január elsejétől már nem tartok igényt arra, hogy a megcsonkított cikkeimet kinyomtassák. Pedig most is, mint eddig, van véleményen, és azt el is mondom. Íme.

A cikk a hirdetés után folytatódikEljött az ideje és hozza a gyümölcsét a média irányítása. Naponta nem is lehet mást hallani, mint a plakátháborút. Mi is van mögötte? Nem más, mint a magyar lakosság etetése. Nem hallani mást a rádióban, mint azt, hogy milyen sikeres a kormány minden téren. Nem számít a közvetlen tapasztalat, mert naponta megkérdezik, hogy kinek hiszünk: a szemünknek vagy Orbán Viktornak? Lassan ott tartunk, hogy a paprikás krumplit is pörköltnek kell feltálalni.

A képtelenségek egész sorával találkozunk napjainkban. Sajnos, a társadalom egyre érzéketlenebb, vagy nem érdekli  a manipuláció. Az egész országot beborítja a rengeteg kék plakát, hirdetve Brüsszel támadásait az egész ország ellen. A behódolt baranyai újságok is minden nap kék oldalakkal jelennek meg. Mást nem olvashatunk, mint az országot ellehetetleníteni akaró Soros és Brüsszel támadásait. Csak az nem értjük, a milliárdokat miért fogadjuk el? Ha valahol új létesítményt látunk hazánkban, mindenhol azt olvashatjuk, hogy mekkora EU támogatással épült.

A plakáttörvény megszavazásához 2/3-os többség kellet volna, de ez nem jött össze. Mi történt? Egy előre lejátszott fordulattal az államelnök visszadobta a parlamentnek, ahol aztán már a többségi szavazás is elég volt. Az, hogy ez jogellenes – kit érdekel! Lényeg: jobban élünk, az egészségügyben nincs probléma. Az a főorvos, aki azt nyilatkozta, hogy be kell zárni egyes részeket a kórházban, két nappal később már nem panaszkodott az orvos, nővér hiányra. Ha pedig ezt naponta a szemünkbe hazudják, képesek leszünk elhinni.

Lényeg pedig a kommunikáción van, sajtóban, TV-ben, rádióban és a nagy plakátokon. A Simicska-féle hirdetőoszlopokat is szabadott törvénytelenül elhordani, majd bírósági döntés után  megengedték azok visszaállítását. Miért tették és kinek az utasítására? Egy jogállamban hogyan fordulhat ilyen elő?

Jönnek hamarosan a választások, ennek az előszelét már mézesmadzagként a nyugdíjasok is érzik. Nem számít pár milliárd. 2020-ig jön a támogatás az EU-tól. Csak ne kellene utálni annyira Brüsszelt!” 

Nagy Ferenc, Orfű

KategóriákPOP