A Széchenyi téri Mindenki Karácsonyfájának felállítását idén is a megszokott időpontban, az adventi időszak kezdetére időzítette a városüzemeltetési társaság. A fát egy magánszemély ajánlotta fel a saját kertjéből, Hosszúhetényből, olvasható a pécsi városüzemeltetési társaság, a Biokom NKft. közleményében.

A cikk a hirdetés után folytatódikA növény kinőtte a kertet, és tulajdonosai attól tartottak, hogy balesetet okozhat, ezért az idős, mintegy 17 méteres ezüstfenyő kivágása és felajánlása mellett döntöttek.

A méteres átmérőjű törzzsel rendelkező, hatalmas fa hétfőn délelőtt érkezett meg a Széchenyi térre, egy nagyméretű trélerrel szállították a városközpontba, ahol daruval emelik a helyére. A díszítést emelőkosaras autóval végzik a napokban, a fa teljes pompájában az első adventi hétvégén lesz látható Pécs főterén, írták.

Még négy másik helyen is lesz Mindenki Karácsonyfája

Ahogy az megszokott, idén is a város több helyszínén állít karácsonyfát a Biokom Nonprofit Kft. A Budai városrészben a Komját Aladár utcában, Kertvárosban a Csontváry sétányon, Uránvárosban a Mecsek Áruház előtti téren, valamint a Magyarürögi út és Ráczvárosi út sarkán. Ezekre a helyszínekre a fák Mikulás előtt, december első hetében érkeznek majd meg.

KategóriákPOP