A pécsi úszótehetséget a dél-koreai botrány az első héten nagyon megviselte. A sajtóban nem szólalt meg az eset óta, most a TV2-nek adott interjút.

A cikk a hirdetés után folytatódikKenderesi Tamás “zaklatási” ügyével tele volt a sajtó, lapunk is sokat foglalkozott vele. És, ha azt mondjuk, hogy tele volt a sajtó, akkor azt most szó szerint, és a világsajtóra értjük. Ami persze természetes is, hiszen a világ egyik legnépszerűbb sportjának versenyzője, egy világversenyen keveredett “szexuális zaklatási ügybe”, túl a Me Too-mozgalmon, ráadásul mindez éppen egy, szexuális zaklatási botránysorozat által felkavart távol-keleti országban történt.

Kenderesi Tamás nem is beszélt a sajtónak erről az ügyről – a saját Facebook-oldalán volt erről bejegyzés –, egészen mostanáig. Kenderesi csütörtökön este a TV2 Tényeknek adott riportot, ahol a következőket mondta:

„Egy gyerekes fogadásból történt fenékre csapás volt, ebből lett az, ami. A történtek utáni első hét nagyon megviselt, álmatlanul töltöttem a napjaimat. Már kint is olvastam az internetes kommenteket, és elfogott az érzés, hogy engem nem szeretnek az emberek, pedig mindig is az volt a célom, hogy az emberek példaképként tekintsenek rám, hogy büszkeséget hozok hazámnak. Bánom, amit tettem, de úgy gondolom, megszenvedtem a történtek után, szeretném, ha lecsengene végre az ügy. Sohasem voltam antisportoló, aki minden hétvégén bulizik, mindig is a felkészülést tartottam elsődlegesnek. Készülök a tokiói olimpiára.”

Amint azt a riportról az NSO nyomán beszámoló Indexen írták, a válogatott úszó Kenderesi azt korábban is elismerte, hogy hozzáért egy nő fenekéhez, de azt tagadta, hogy zaklatási ügyről lenne szó. Ez pedig be is bizonyosodott: a koreai jegyzőkönyvekben sem szerepelt ilyen vád.

Lapunk beszámolt, nem csak a hírről annak idején, de aztán több fejleményről is, arról is pl., hogy pénzbüntetést kapott Kenderesi, és hogy milyen sokat fizethet, vagy éppen Pásztory Dóra posztjáról.

KategóriákPOP